Pozdrav.
Kako sam već bunar sam kopao ručno 6 metara sve uredno salio armiranim betonom,prošla 2 tjedna sam bušio u njemu i evo što mi se desilo.
Nastavili smo bušiti još 6 cijevi fi 1000 koje smo i postavili,a onda kreču problemi.
Kako je zemlja iznimno tvrda nije mogao iči orginal svrdlom za cijevi fi 600 nego prvo 300 onda 400 nekih 22 metra,ali u međuvremenu bunarđiji se desile neke stvari i nije mogao doći 10-tak dana.
Kada smo krenuli sa bušenjem tj proširenjem fi 600 počelo se urušavati i skoro nam zatrpalo svrdlo,uspio je do nekih 17 metara.
Nema druge nego postaviti cijevi da to bude bolje stabilnije 2 fi 600 odjednom ali je jednostavno zemlja progutala te 2 cijevi.
Dole su neke čudne sile i zemlja samo radi urušava se,vode ima sbve ispumpali do dna.
Ispod 100 je ogroman krater one se drže na jednom sloju zemlje od 2 metra a ispod njega krater,neznam koliki jednostavno nemožemo ispumpat vodu,bunarđija išao unutra ali brzo pobjegao da ga ne bi poklopilo.
Sada što da radim dali da u taj krater nasipam krupni šljunak ili da ostavim da voda nanese pijesak iz zemlje.
Cijevi 100 nisu sijele ni cm a več su u vodi 7 dana.
Nagodinu u tom bunaru bušim dubinski 50-80 metara jer što sam ja kopao je fi 2700 promjer pa ima mjesta u njemu