Bušenje bunara na njivama

Pogledaj malo na Google dubinske pumpe Mozda i nades nesto za sebe. Ali da su jevtine sigurno da nisu a i treba ti zato precnik cevi.

za 1500-2000 eura moze da se iskopa bazen i svi problemi reseni. mozda gresim ali to je moje misljenje

]ima kod nas bunara koji su na 10m dubine i na njima rade tifoni fi90bez ikakvih problema,a kod mene problem.prisustvovao sam kada je neki profa i bg.trazio vodu kod mog strica sa nekim instrumentima,a bunar je trebao da busi hidro agrar iz S.Mitrovice.Profa je uzeo 100evrica sto je trazio i rekao je da bi prava voda bila na oko 40m,cak je i izracunao kolicinu vode,ali stric je odustao od busenja prosle godine ako bude busio ove na tom mestu onda cu se uveriti u profinu tacnost,a do tada nemam srca ili ti ::novac::za isprobavanja.jedino proba i odmah lova posle uspesne probe bunara
Post je spojen: [time]1270583724[/time]

drzi se ti kanala od indjije i nemas problema taj jos nije presusio jos malo branu napravis

malo imam zemlje pored njega ove godine ide paprika, bostan u tunele i jesenji kupus pored njega,a brana ce biti dzakovi sa peskom.prosle godine nisam pravio branu i zalivao sam sa dve pumpe bez problema jedino sto me zezalo je trunje

gde mi sad najstariji vocnjak bila su dva bazena,voda neiscrpna dok nisu produbili onaj kanal prema pazovi,to je taj od indjije,on je odvukao vodu i nisu vise ni radili. ja cu sad da busim jedan od 15 metara pa sta mu bog da

Zravo Nikola !
Čudim se da u 21. vek još ima ljudi koji veruju u takvim stvarima !
Najjednostavnije , je napraviti "probno bušenje" pa onda elektro-gama karotaža bušotine.
Tako možeš dobiti sve podatke sa terena sa određivanjem vodonosnih i vodonepropusnih slojeva !
Ne da platiš nekome ko kaže stvari bez veze !!!!
Odakle taj majstor zna šta ima u niz zemlje ?
Smešno,za te stvari , ne da nesme platiti , nego da čukneš ih po glavi !
Samo dobar majstor i biće vode 100% !
Pozdrav ! :D

Jel puno,covek mi trazi 11 eura po metru da mi bisi bunar f90?Otprilike ce busiti 25 metara dubine.
Moje je da mu obezbedim cisternu vode,pola kubika frakcije i traktor.

Ja da moze traktor da pridje..... dao bi mu da busi. Ovako nemoze da pridje.

Tih 11 evra oupšte nije skupo za fi 90!
Ja već 5 godina bušim po 15-18 evra po metru ,sa cevima,
Neznam da li prethodna cena je sa ili bez cevi , i koji su ti cevi?
Da li kanalizaciono , ili bunarski debelozidni?

Sad koje su cevi neznam.Kazem moje je da mu obezbedim vodu,frakciju i traktor,ostalo je njegovo.Znaci cevi filteri.... sta vec sve ide.Pa i meni se cinolo je da je cena ok.Zvao sam jos par bunardzija i svi su bili skuplju.

@Busac
Reci mi u cemu je razlika izmedju kanalizaciono i bunarskih debelozidnih cevi?Koja je razlika u ceni?I reci mi na sta treba da obradim paznju pri busenju jednog bunara?

Bunarski debelozidni trpi do 10-12 bara a kanalizaciono bog zna.
@Hipija ,ko ti buši bunar?

Hipija jedno pitanje

Kako mozes biti siguran da ce busiti 25m ? Da obrazlozim, bunardzije traze odredjeni sloj zemlje da bi bio solidan kapacitet kada je meni radio covek je non stop gledao kakav materijal izlazi iz bunara pa se zaustavio na 40.

Meni je prošle godine za f 2 cola uzeo 10 e po metru ,bunar je na 85 m i kapacitet mu je 6000 l/h
meni je sasvim dovoljno da zalivam 2 jutra voćnjaka sa sistemom kap po kap.

Bušač da li bi ja ako ubacim neku pumpu imao veći kapacitet?
11vk1lv.jpg

27ycnsk.jpg

tibor je napisao(la):
@Hipija ,ko ti buši bunar?

To je cale sve ugovarao za busenje.Neki lik neznam odakle je imam samo njegov broj tel.Radi nedelju dana u firmi pa nedelju dana je slobodan.Tako ako vreme dozvoli busimo ovih dana :bravo:.

telnett je napisao(la):
Hipija jedno pitanje

Kako mozes biti siguran da ce busiti 25m ? Da obrazlozim, bunardzije traze odredjeni sloj zemlje da bi bio solidan kapacitet kada je meni radio covek je non stop gledao kakav materijal izlazi iz bunara pa se zaustavio na 40.

Siguran sam(manje vise) jer je komsija od mene udaljen oko 500-600 metara busio dotle bunar do nekih 25 metara.On je busio sebi za tifon f110.A i to podnevlje gde sam ja kazu da se max 30 metara busi.Neznam videcemo nadam se da nece trebati dublje.

Koliko izdaje vode komsijin na fi110 ? To me zanima koliko otprilike moze da se dobije na taj precnik cevi moje je mali fi50 i daje oko 120l/minut sto je zadovoljavajuce za moje potrebe. E sad ako bi radio na drugoj prceli nebi mi bilo dovoljno nego 5x toliko .

Nazad
Vrh