Breskva i Nektarina

I kolko tu roda po stablu prosecno ima 15 kg?

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

I kako si onda zadoviljan sa cenom 1500 din po stablu a obilazis ga cele godine ofbi troskove i sta ti ostane
Nekad je ostajalo 15 eu cisto po stablu..

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Pa zar je malo 900 000 na primer samo od glorije? Ja sa tim zavrsim skoro(70/80%) troskove ,rezanje ne placam sam rezem,da se napomene i to. Pritom u te troskove sabiram i jabuku. Ja imam uz tu gloriju,1000 drveta skarleta i da ne nabrajm sad.Tako da sve u svemu nije lose.

Ja nisam pisao kolikoko ima hektara ili stabala ,naravno da je malo 1500 din po stablu kolko tu moze da ostane cisto para po stablu?
a to sto imamo po par hektara pa se nakupi neka kolicina novca to sami sebi kopamo jos dublju rupu

Кад се гледа само утрошена хемија и профит од продаје онда може да се и има добит.
Али где је ту механизација, где су радни сати технике и људства... где је ђубрење и резање... Где је амортизација...Јер кад све радиш сам онда то ништа не рачунаш...
А морао би...

И да немаш "пријатеља" хладњачара... да си препуштен циганима испред кванташке пијаце.... да немаш привремену комору или мини хладњачу...

И да је то једини посао да ли се исплати?

Него радиш докле можеш и док леђа издржавају.... Једне године шкргућеш зубима... друге мислиш да бројиш ојре... А сваке године гледаш у небо.

Pa ja bih prvi voleo da se uzima gomila para ,ali hocu da kazem da jr u sustini i ovo dobro kako zna da bude,zato se i ne zalim,to sto mi hocemo svake godine da se ima da se uzme novi traktor ili sta vec to je vec druga stvar.

Nadam se da citaju hladnjacari sta divanis pa mogu da spuste jos malo cenu dole . Ti ne bi imao problema ni sa time ? Takav kao ti je potreban u svakoj grani poljoprivrede da bude " realan " i da ubedi nezahvalnog seljaka koji hoce mnogo !

Nadam se da citaju hladnjacari sta divanis pa mogu da spuste jos malo cenu dole . Ti ne bi imao problema ni sa time ? Takav kao ti je potreban u svakoj grani poljoprivrede da bude " realan " i da ubedi nezahvalnog seljaka koji hoce mnogo !
Ocigledno se mi ne razumemo,ili ti jednostavno ne zelis da shvatis,ja sve vreme.prciam o tome kada bi breskva bila 30 40 dinara onda bi ja prvi prosipao u sanac ili sve u otkup ,a onda bi plakali sto nije oko 100. Daleko od toga da je ovo sad nesto sprektakularno. Ali tako je kako je,mi tu nazalost tesko sta da mozemo pojedinacno. Zna se ko je tu kriv najvise.

Nazad
Vrh