Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Ovo su prvi plodovi breskve koja je inače greškom posađena . Rečeno mi je da je badem , no nebitno .
Buni me što su plodovi prilično tvrdi i nisu nešto sočni .
Da li da sačekam sa branjem ( možda odmekne ) ili je prosto to takva sorta ?
Sve se poremetila ove godine nekako,prosle godine je bila mnogo bolja,ja sam je skidao i ovakvu jer velika je suša pa da rasteretim drvo i da nadodje malo druga i treca ruka.Da je pala koja kisa rame uz rame sa swit scarletom bi bila
Pozdrav. Ne znam da li je pravo mesto da pitam. Koji je poslednji trenutak kada smem odraditi plavo prskanje u ovom periodu. Nailazi hladniji period i bice sigurno tako jos nedelju dana. Ako sam lepo razumeo prskanje bakarnim preparatima ne bi trebalo da se obavlja na temperaturama ispod 6-7 stepeni. Sta mogu da uradim ako krenu da se otvaraju pupoljci? Da li moze da dodje do zaraze i na nizim temperaturama od 10 stepeni, posto navodno spore krecu da rade iznad 10 stepeni dok je optimalna temperatura za razvoj 20 stepeni. Da li preskacem plavo prskanje i onda tretiram nekim drugim preparatom? U kom stadijumu su pupoljci na vasim breskvama?
Zimsko prskanje najbolje deluje kada vidis da pupoljak bubri - sam pocetak budjenja pupoljka jer tada on taman malo pomeri spojeve (gde zna da i bude spora) a opet preparat ne smeta biljci.
Ljudi su juce vec prskali "malo" pozurili ,vole da prskaju i 4 puta ako treba .Cuo sam negde da prskanje voca u cvetu valja raditi sa vanilinim secerom ,jer je on sladak i tako privuce pčele jos vise.I samim tim ide i oplodnja bolja.