Breskva i Nektarina

E pa ovako 1-kocid +diziram,2- silit 3- diziram znači tri tretiranja prvo 3 februara pa na svakih 7 dana. Stanje sledeće kovrdzavosti ima u big topu,mariji aureliji,i fantaziji. May faer,kaldezi,redgold ,big bang, spring lejdi ,amiga i šifra nema

12036594_1704929736393813_4872497434973868983_n.jpg

- - - - - - - - - -

Our last variety of the summer has being already haversted: Melox® 37 (C1-110). We are talking about a white flesh peach of sweet taste that comes after the 20th of September. This variety is very productive and stands out for its good caliber, beautiful presentation and practically hairless.

- - - - - - - - - -

posto vidim da ovde ima iskusnih plantazera breskve zanima me:
1.kada breskve i nektarine ima najbolju cenu i prodaju?
2. kada bi sad dizali nasad koje bi to sorte bile?
3. da li bi ova sa slike koja u rejonu spanije stize 20 seprembra stigla da uzre kod nas? s obzirom da bi ovde verovatno stizala bar 2 nedelje kasnije a tada vec ima i "slane" i da li bi onda mogla da se proda(u tom periodu)

Evo za ovu melox 37 kazu krajem septembra da sazreva u spaniji pa ne znam da li bi ovde dospela za zrenje,kontam da bi onda imala i bolju cenu,jedino ne znam da li bi kupci tada trazili breskve.
vidim da imas big top,kad sazreva kod tebe? u spaniji 26.06-06.07

bfa1652a3a9a0a20847b10dd952e5ffd.jpg

Imam jednu nektarinu u sljiviku i ima na njoj dosta ovakvih liski...prskao sam samo protiv monolije i insekticidom kao i sljivu...da li ove liske samo poskidam ili ?

Sent from my LG-H420 using Tapatalk

Breskva se prska protiv kovrdžavosti u " zelenoj tački"...Sada ništa, nema prskanja, biće džaba...
Dodaj malo đubriva i zalivaj da što pre odbaci ovakve listove i izrastu novi.

Imam jedno aj da ne kažem da je glupo pitanje ali pitanje neiskusnog u voćarstvu: Da li mali plod nektarine ima dlačice ili od je početka 'kožica' bez dlačica....?

Nazad
Vrh