Комадара
Član
Никад се не отварају сви пупољци истовремено. Може се десити да из вршних пупољака избију листићи, док се други тек отварају. Ако је киша у бубрењу па док не избију листићи пршћеш до бесвјести. Ако нема кише доста је једном.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
moje skromno znanje (od par godina) kaze da su ovo cvetni pupoljci. Cvetni pupoljci se kod mene prvi otvaraju, pa tek onda lisni. Evo vam fenofaze breskve:
Koja je faza na slici faza zelene tačke, opet ne vidim
Валјда је контра лисни је у средини а цветни са странеPozdrav
Normalno razvijen pupoljak breskve je trodelan u sredini je cvetni a bocno su dva lisna pupoljka,pupoljci razvijeni u drugoj polovini leta su sa jednim rogom prosti lisni pupoljci i uglavnom su na slabim kasno poteranim jednogodisnjim granama ili pri vrhu normalne rodn grane.
Zelena tacka je vise metaforicki izraz obzirom da se pupoljak tek otvara znaci listic nije "video" sunce odakle mu onda hlorofil zelene boje?
E Biljo, da ti meni nađeš da kupim tamo kuću i imanje, pa ja ovde sve ovo da prodam i Bog da me vidi... Takvi uslovi ovde neće biti ni za 50 godina, potpisujem! Ti si na 50-tak km od mora, 20m nadmorske visine, blaga klima, navodnjavanje, koncentracija proizvodnje i otkupljivača, a ovde je sve individualno improvizovanje, pa kako se ko snađe.