Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Imao sam takvih slučajeva.Sava21 je napisao(la):nocas mi se ojagnjila jedna dviska.porodjaj je trajao nesto duze,ali je ovca sada dobro,bacila je posteljicu,pila vode,jede,jagnje je prihvatila.jagnje je musko,virtemberg poprilicno krupno,suvo je,na nogama,izgleda vitalno,ali nece da sisa.ovcu nece nikako,a na flasicu smo mu da li kolostrum,na silu je popio.jel mogu nesto da uradim,da bi ono pocelo da sisa![]()
izvini nije me bilo nekoliko dana. Prvi put prošle godine radili smo carski rez ovci koja se nije otvorila, a počela je da se jagnji, inekcije nisu pomogle pa je urađen carski rez, nosila je blizance koji su se zapleli pa nije bilo normalnog pritiska na grlić materice što je dovelo do grča. Sve je prošlo dobro ovca je odmah prihvatila jagnjad i svi su se brzo oporavili. Ovaj carski rez o kome sam pisala urađen je kad je ovca pokušala da se ojagnji, ali se takođe nije otvorila, ovo je bilo 5-10 dana pre termina, cilj je bio spasiti ovcu, u početku su obadvoje bili dobro a onda smo ustanovili da je jagnje slepo, zadajali smo ga mi svaka dva sata, počelo je lepo da napreduje ali od sinoć nije bilo dobro, prestalo je da jede i večeras je uginulospensi je napisao(la):A sta je bio uzrok pravljenja carskog reza na ovci ?
Kako moze prirast maternica ?
Pozdrav.
Postoji vitaminska inekcija koja se daje jagnjadima , i lose gajene majke cesto se desava da im padaju jagnjad u prva 2-3 dana da nemaju snage , mislim da moze da se da i ovcama ( mislim da se daje selen i b6vitamin , al pitaj nekog adekvatnijeg)moravacgiga je napisao(la):Juce sam kupio 10 ovaca na pijaci, i danas mi se jedna vec ojagnjila. Jagnje prelepo , krupno ali nemoze da ustaje i da sisa. Davao sam mu mleko na cuclu ali je ipak posle 2-3 sata uginulo. Zalost.
Predpostavljam da su ovce lose hranjene ali sad je kasno posto su pred jagnjenjem. Neznam dali postoji neka vitaminska injekcija za novorodjenu jagnjad ili tako nesto sto bi im pomoglo da prezive.