Inace se ne ukljucujem u tehnologije oko kojih nemam iskustva. Radio sam u firmi koja u posedu ima 120 hektara zemlje, razlicitih kultura ima, od toga najvise jabuke 50+ hektara jabuke pod mrezom i navodnjavanjem, i po 15 visnje, sljive, kajsije i kruske pod sistemom za navodnjavanje. Sto se tih kultura tice imamznanja, i imam brdo prakse. Keva je posadila pola hektara borovnice i resio sam da banem na poljoinfo da vidim sta kolege kazu, iz razloga sto je uzgajanje borovnice dosta kompleksnije od onoga u cemu imam iskustva. Ni jednu korisnu informaciju nisam saznao, sem toga da covek sa foruma koji je skrkao 100K eura u borovnicu (3.5ha) blei na forumu i pametuje, je l' samo meni to sumnjivo ili ima jos ljudi? Po meni covek koji ima toliko zemlje, i toliki obrt novca, nece biti na forumu(Upoznao sam te ljude) Druga stvar, koja crna konkurencija? O cemu Vi pricate? Zalosno je sto ovako nastupam, iz razloga sto sam vrlo mlad, i imao sam zelju nesto da naucim od ljudi koji se bave time, a oni prave neke teorije zavere i pljuju ljude koji su se skolovali za takve stvari... Sramotno je sta vi pricate, pristupajte forumu preko VPN da ne saznaju vasu lokaciju, molim Vas.. Napljujte me posle ovog posta, radite sta god zelite, ali vi koji navodno imate hektare i hektare, pomozite nekom, dajte neku korisnu informaciju sem pametovanja, uradite nesto za ovaj svet ako vam nije mrsko... Ovo sam posle dugo vremena citanja morao da napisem.. Prestanite da se prepucavate ko je pametniji, i pocnite da iznosite neke informacije, tacne i netacne, i prestanite da se prozivate... Srdacan pozdrav svim ljudima koji zele da ucestvuju u zajednici(Pametnjakovicima srecno punjnje ega).. Da se vratim na temu, kao sto rekoh keva je posadila 0.5 ha, 1300 sadnica, imamo problem premalo supstrata smo stavili, tako da cemo morati da vadimo, da dodajemo supstrata jos, pa da vracamo biljke.. Ko zeli da da savet, dobrodosao je... Moje iskustvo sa borovnicom je da ono sto ona moze da prezivi, ja mislim da nijedna kultura ne moze da prezivi ono sto ona moze. Ali polako, ovo je prva godina, mislim da su trogodisnje sadnice posadjene.. Ako nekog interesuje jos nesto, nek' pita.. Pozdrav!