Donesi pivo, ja dajem pecenje i resena stvar
Uuu... To mi kazi... Dogovoreno!
hmmmm , kad i gde je skup ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Donesi pivo, ja dajem pecenje i resena stvar
Uuu... To mi kazi... Dogovoreno!
Nemoj prema Sopotu tamo je vec guzva trazi gde ima dosta vode.
Koje su dimenzije tih vreca/saksija od 47.5l, predpostavljam od agrotekstila, i koja im je cena?nevalja iz sledećih razloga.
1. cena takve saksije. 250 dinara plus rad.
2. oblik saksije. bure je usko i visoko. čak i da se podeli na pola ope je dosta visoko. Koren borovnice ide u širinu a manje u dubinu. Ti imaš saksiju koja je drugačijeg oblika nego od toga kako se razvija borovnica.
3. Zapremina saksije. 110 litara je previše. Pogotovu zato što do većine tog supstrata koren borovnice nikad neće ni doći zbog oblika saksije. ja konkretno koristim saksije od 47.5 litara i za to mi kažu da je previše. pojedini proizvođači u srbiji koriste saksije od 30tak litara. A bio sam na zasadima gde su saksije 25 litara. a znam da ima i manje.
4. Grejanje metalnih saksija. greju se i plastične saksije ali njih kad uvatiš u ruku nikad se nećeš opeći kao na metal. na metal kad je topao dan možeš da pečeš jaje. A saksije/vreće mogu biti i bele boje
5.Potencijalne hemijske reakcije metala sa hemikalijama. Te saksije će non stop biti izložene vlazi i uticaju hemija. Šta misliš kako će koren da reaguje kad te saksije krenu da oksidiraju pod uticajem vlage.
eto to mi je samo ovako iz glave što mogu da smislim.
ako te zanima još nešto pitaj.
- - - - - - - - - -
Proximus ja sam na ovoj temi kačio slike svog zasada.
Nešto ne videh te tvoje borovnice iz soca od kafe.
Da, nasao sam bas te vrece, i to bi trebalo da je taman velicina.Bojane odlična biljka. Imale je dobar prirast. Cenim da je poslednjih mesec dana bunila.
Dimenzije vreća/saksija koje ja koristim je 45 širina 30 visina. Zapremina 47.5 litara.
Zapremina vreća je podložna diskusiji. Ja sam video zasada koji su bili u saksijama od 10 litara do zasada u saksijama od 150 litara. A tek šta sam čuo da ljudi rade....
Sve zavisi šta vi želite i šta je cilj toga što radite.
Navešću primer. U jednom jabučnjaku u srbiji prolaze plugom pored jabuka da preseku koren da se ne razvija koren previše.
Hoću da kažem razmišljate o tome šta želite da dobijete od biljke, i onda formirajte uslove za to.
Koga interesuje više o vrećama koje ja koristim nek otkuca u guglu vreće od agrotekstila i siguran sam da će naći relevantan sajt.
Što se izmrzavanja tiče, ajstrijanci imaju zasade u 10 litara. Nemojte da pumpate biljku sa azotom, dajte joj vremena da se ona uspava i biće sve ok. Uostalom nama i nije cilj da biljka ode previše u vegetativu.
Poslato sa VKY-L29 uz pomoć Tapatoka
Da, moje su. Hvala.@Aleksandar J
Odlicne su !!! Jesu li tvoj proizvod i ako jesu kako si uspeo!
Svaka čast!