Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zokidrum,naravno da jesu,u protivnom nebi ih bilo u tolikom broju.Ovaj sa You Tube-a je sa dva cilindra ,a taj isti tip radjen je u dosta verzija od 18-30 ks,od 1955Verovatno su im nalazili masovnu primenu. Koliko konja ima ova masinka?
Jeste hladnjak,a na prvoj slici vidi se i vodena pumpa sa ravnim kaišemA ova kutija pored motora, da li je to otprilike neki hladnjak za vodu.
Jidino vetar sto duva iz Klenka,ako ga ne oduvaAko nista drugo a ono bas ga imato vetar nece moci da oduva.
Evo Bećarino dobio si odgovor od mog uvaženog kolege Bele,koji se isto kao i ja bavi tim motorima.A odgovor si dobio baš onakav kakav bih ti i ja dao.A ti Dutzovi motori su rađeni u jako velikim serijama,tako da posle Arana najbrojniji su na teritoriji ex JugoslavijeNeki dan sam išao kod komšije da mu nešto napravim na IMT-533 i vidim kod njega u avliji nešto zanimljivo. Stari Deutz stabilni benzinski motor koji je služio za pogon pumpe za navodnjavanje. Odma sam sjetio Bore i muzejskih primjeraka.Boro kolko bi jedan takav motor koštao tj. koliko on sad kao takav vrijedi s obzirom da nije paljen već 30 i više godina?
Uploaded with ImageShack.us
Savo hvala što si pitao,inače ostala bi zabluda.Naime,pomenuti motor je DMB, tip 50 , 52ccm,2.1ks 5000 obrtaja 1972 godište.Izvinjavam se što sam pogrešno napisao da je TMZ,jer kada sam postavljao slike,radio sam jedan TMZCika BOro, gde nalazite sve ove starine ?? Pravi su unikat, vredni mnogo......