Bora

Odg: Bora

I teraj dok ne crkne, kad crkne krpi i tako... Srpska posla....... :ppozdrav:

@Savoris,razumeo sam šta si hteo reći,naravno pogledamo i ulje u motoru :haha: :haha:
Post je spojen: [time]1281446398[/time]
@Zokidrum,dobra ti je konstatacija,ali Savo je hteo reći da su ti motori izdražljivi i jako zahvalni ::svaka cast:: naravno,moramo gledati ulje,vodu,a goriva kad nestane videćemo,bez posledica ::namigivanje:: ::namigivanje::

Kod mene u selo 14 avgusta je veliki vasar i tu se uvek vrti veliki ringispil.Pre 30 godina ringispil je pokretao Aran uz karakteristican zvuk "tatatatata...",rukovaoc na njemu stalno je dosipao vodu koja je isparavala iznad rezervoara,vise je trosio vodu nego naftu.U secanju mi je ostao i kais za pogon diferencijala od Fiata 1300 koji je malim zupcanikom pokretao veliki a na tom velikom okrugla konstrukcija pa lanci,korpe i samo vrti majstore"nova tura nova garnitura".E sada cika Boro posto si enciklopedija masina,kazi nam nesto o Sliteru. :ppozdrav: svima na forumu.
Post je spojen: [time]1281454903[/time]
Kod mene u selo 14 avgusta je veliki vasar i tu se uvek vrti veliki ringispil.Pre 30 godina ringispil je pokretao Aran uz karakteristican zvuk "tatatatata...",rukovaoc na njemu stalno je dosipao vodu koja je isparavala iznad rezervoara,vise je trosio vodu nego naftu.U secanju mi je ostao i kais za pogon diferencijala od Fiata 1300 koji je malim zupcanikom pokretao veliki a na tom velikom okrugla konstrukcija pa lanci,korpe i samo vrti majstore"nova tura nova garnitura".E sada cika Boro posto si enciklopedija masina,kazi nam nesto o Sliteru. :ppozdrav: svima na forumu.

@Instamenković,jeste te ringišpile su pokretali,Arani i još mnogi drugi stabilni motori poput njega,jer su malo trošili,a i jednostavni za rukovanje i održavanje :cao: a za Šlitera,ako si mislio na stabilni motor Šliter,ja takav nisam sreo nikada,i čini mi se da ga nisu ni proizvodili :udri: što se traktora tiče evo panonstib je postavio link,poseti tu stranicu,valda ćeš pronaći šta želiš :ppozdrav:
Post je spojen: [time]1281468705[/time]
@panonstib,drago mi je što si posetio ovu temu,a hvala i za link,neki ljudi to još nisu pronašli ::svaka cast:: tamo nedostaju nekitraktori,kao naprimer,Šliter 1 cil.18 ks vodeno hlađen,kod mene u komšiluku ima dva takava,jedan je 1954,a drugi 1955 godište.Takođe ima jedan 1 cil.16 ks.vazdušno hlađen iz 1957 godine ::namigivanje::

Gospodine @Boro pratim ja ovu temu još od Vašeg prijavljivanja na forum, jer u ovoj temi ima nečega što me vraća u detinstvo. Ima još nešto a to je da sam i sam radio-amater, ali nisam toliko aktivan kao Vi ili ostali članovi.Položio sam C,D,E,F kategoriju i kada je trebalo za B više nisam imao vremena i to sam zanemario.Tako da ću i dalje sa velikim interesovanjem i zadovoljstvom pratiti Vašu temu. :ppozdrav:

Eee kakvo iznenađenje,svaka čast panonstib ::svaka cast:: baš me raduje da i ovde ima Radio_Amatera,ja mislim da se jedino Atila javio da je Amater,sada ti,mani se persiranja,a ja ću nešto da pokažem iz tog hobija,i tebi i ostalima.Ovaj stub sa antenskim sistemom za 144 MHz SSB VHF,nalazi se u mom rodnom selu,odakle radim DX veze kada boravim tamo :cao:

Uploaded with ImageShack.us.imageshack.us/i/62901153423635522122559.jpg/]
62901153423635522122559.jpg
[/URL]

Uploaded with ImageShack.us

Jeste N.A.antene sam ja pravio,stub sam dobio jevtino,i oko njega mi je radio jedan kolega :cao:

He he,N.A.ovo je prava sitnica šta mnogi imaju,bude i meni strašno,a kamo li tebi :ppozdrav: :haha:

Vidim lepo to izgleda.Posto sam corav a mali ekran mozete li napisati koiko je to elemenata i sa kojom antenom radite na KT.Inace imam i ja pozivni YT7RBX ali dugo se nidam javljao, a treblo je i da menjam predznak, nestize se.
Osim ovoga pratim ja i Vas remont masina.Neke od tih masina sam vozio jeste da je dosta davno bilo kada su te masine uredno trcale nasim drumovima u vecem broju. :ppozdrav:

Panonstib,antenski sistem sam ja pravio,kao što sam predhodno napisao.Taj sistem se naziva,uparene antene,ili Slot,a svaka od četiri antene i ma po 10 elemenata,ukupno 40 elemenata.Na KT imam više antena,3 Yagi Bima,3 Dipola i svih 6 antena su multi band antene,i imam jednu vertikalnu za 10m band,ili 28 MHz.Tako da pokrivam ceo Radio_Amaterski opseg,sa varcovima,od 3.5,7,10,14,18,21,24 i 28 MHz.Jedino za 1.8 MHz nemam antenu,jer je ogromna,nemam gde da je postavim,cela talasna dužina iznosi 160 metara dužnih :haha: :haha: :haha: :haha: YT7RBX 73 de YU2TB ::namigivanje::

Ps tu antenu za 1,8 MHz pustite preko Šapca. :haha: Da li posedujete i linear da znam da li smem ne najavljen da navratim ako sam u tom kraju ili ne? Bojim se da mi zračenje iz tih antena nezaustavi i ovih 25% rada srca. :haha:

Sada neradim sa linearom,svrati slobodno,samo solo stanica 100W :cao: većinu Radio_Amaterskih zemalja sam već uradio,sada tako više slušam,i očekujem te zemlje koje još nisam uradio.Ali pošto sve zemlje i nemogu da se urade,iz razloga što signal iz njih nikada ne dopire ovamo.Tako da se može reći da sam već i završio,nema dalje :haha: :haha:

Kako nema, sada ekspedicija na Himalaje da se odrade i te neodradjene zemlje.Samo je malo problem kako popeti svu tu opremu na Himalaje? Da li ce to Serpasi da nose?
Pa skoro necu moci da dodjem iz objektivnih razloga, ali kada ponovo dodjem u formu moguce i da navratim da vidim uredjaje i onu tehniku sto stoji u dvoristu.

He he,sa Himalaja,pa to nije zaniljivo,zato što je velika visina,i signal gruva celom planetom Zemljom,i to mogu da odrade svi,i to je već učinjeno :cao: DX ekspedicije sada idu po nekim Svetkim zabitima itd.Neki dan sam dobio paket sa QSL kartama od QSL Biroa SRS_a,evo to ću vam pokazati,par karata iz sadržaja,ostale ću ubacivati povremeno :haha: ::namigivanje::

Uploaded with ImageSh[URL=http://img203.imageshack.us/i/picture179x.jpg/]

Uploaded with

Uploaded with ImageShack.us
Post je spojen: [time]1281553514[/time]

Uploaded with [URL=http://img191.imageshack.us/i/picture101gk.jpg/]

Uploaded with ImageShack.us.us[/URL] QSL karta iz Zapadne Sahare,veza rađena na 20m bandu,ili ti 14 MHz telegrafijom :haha: :haha:

Kakva skalamerija cika Boro :D Ja se ne razumem u radio amaterstvo,ali ovo nisam vidjao ni u mom kraju ni sire.Verovatno ste se tokom bombardovanja Srbije naslusali razgovore pilota zlocinacke NATO alijanse?

Nazad
Vrh