Bora

Odg: Bora

He he Ivane,naslušao,a i strepeo kad će poslati raketu po uhvaćenom signalu.Bilo je kritično uključivati stanicu i emitovati.A što se antenskog sistema tiče,ima toga,ali ređe ovoliko antena na jed nom stubu,a ustvari ovaj sistem radi kao jedna antena :ppozdrav: :haha: :haha: A ovaj kamiondžija je naš čovek iz Kraljeva,radi u Italiji,i vezu smo održali on iz kamiona negde na tlu Francuske,a ja od kuće :D

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us :D Evo jedne iz Sudana,urađene 2 veze telegrafijom,na3.5 i 21 MHz ::namigivanje::
Post je spojen: [time]петак, 13. август 2010. 03:55:36 MST[/time]

Uploaded with ImageShack.us IZVINJAVAMSE,napravio sam lapsus,kamiondžija je iz Kragujevca :haha: :haha:
Post je spojen: [time]1281765374[/time]
Obaveštavam sve one koje će ovo interesovati,nabavio sam još jednu mašinu za restauraciju :cao: ovoga puta je to Tomo Vinković 18 ks 1974,sa Lombardini motorom.Slika za sada nemam od ove skalamerije,ali biće :haha: :haha:

Darosavac,potpun naziv za ovaj traktor je Nornag Zorge :cao: ako misliš na ovaj iz oglasa,mislim da se dugo vuče po oglasima,a cena je bila 1500E,sada je malo opala.U principu zanimljiv i kod nas redak traktor,samo cena da je bar pola od toga,skupo je to :haha:
Post je spojen: [time]1281818527[/time]
Evo i slika od nove mašine u kolekciji,da ponovim to je Tomo Vinković dizel 1 cil.18 ks,3000 o/min vazdušno hlađen 1974 .Kupio ga neki moj prijatelj,i okupio nekoliko majstora da ga upale.Skidali diznu,i šta znam sve šta su radili i ništa.A ja mu kažem nevalja ti boš pumpa,ma sve su probali,kaže nije pumpa.Razočaran ponudi mene da proda,i ja kupim u dve reči.Nisam ništa probao,danas odmah skinem pumpu,kupim novi element,promenim,i motor upalio odmah :haha:

Rale ima anlaser fabrički,a ima i remenicu za kanap,kao alternativa ako anlaser zataji :cao:

za remenicu znam ima moj teca u Ranovcu nekog tomu, nisam znao dali ovi stari motori imaju anaser
ili samo remenicu/kanap.
Vidise da je negde napusten stajao , sigurno imate dosta oko njega da biksnujete, kolijko je ::novac:: stajao u tom stanju

Rale,ja mislim da su oni od 15 ks bez anlasera,to su isto Lombardini motori LDA 97 638cm3 prečnik cilindra 95mm.Koštao je 3ooE u startu,ima jednobrazdni plug,drljaču i bočnu kosačicu,sve za ove ::novac:: ::novac::

cika boro super si prosao, moj je bio sa oblom haubom :cao: jedina mana je sto mora da radi kardan da bi hidraulik digo a to znaci mora traktor biti u pokretu prema napred ili se mora izbaciti oba menjaca u ler pa onda moze u mestu da digne

Galki,iskreno ovo za hidraulik nisam znao,a sigurno ima još stvari,koje tek treba da prokužim,ili da mi neko kaže. ::svaka cast:: Hvala ti za pomoć,a kad budeš svratio,sigurno ću još nešto saznati :haha: :haha:

Bora je napisao(la):
Rale,ja mislim da su oni od 15 ks bez anlasera,to su isto Lombardini motori LDA 97 638cm3 prečnik cilindra 95mm.Koštao je 3ooE u startu,ima jednobrazdni plug,drljaču i bočnu kosačicu,sve za ove ::novac:: ::novac::
Cika boro ....... niste vi nimalo los trgovac :haha: :haha: na ovom se moze bar jedno 2200e zaraditi bruto

Rale,ja o zaradi nisam ni razmišljao,kada sam ga kupovao,povuklo me je najviše,što je tako zapušten,a ja baš to volim :cao: radujem se ko dete kad ga ponovo vratim u život :ppozdrav: :haha: :haha: :haha:

Bora je napisao(la):
Rale,ja o zaradi nisam ni razmišljao,kada sam ga kupovao,povuklo me je najviše,što je tako zapušten,a ja baš to volim :cao: radujem se ko dete kad ga ponovo vratim u život :ppozdrav: :haha: :haha: :haha:
Znam , i zavidimvam na tome . Toma Vinkovic je kod mene prava retkost, da ga nema moj teca nebih ga ni video u krugu od 25 km . Slikaosam danas u Smederevskoj Palanci par slika za vas , uskoro cu ih
okaciti :D

@Galki,tegovi se vide na prvoj slici,tačno preko volana pored kosačice,ali fali jedan :cao:
Post je spojen: [time]1281898526[/time]

Odlično, čika Boro! I da što pre renovirate to novo traktorče! :D

Nisam duže vreme navraćao u ovu temu.
Onakav "Forše" ima ovde kod mene jedan entuzijasta koji sa njime aktivno prevozi kojekakav teret.
dakle traktorče je uveliko u radu.

@Attila M.dobro došao,traktorče ću polako sređivati,važno je da sam ga upalio :ppozdrav:
Post je spojen: [time]1281901035[/time]

Pozdrav cika Boro
Kod nas u selo ima jedan zapusteni Buldog, toliko je zapusten da mu izraslo drvo izmedju spone i prednjeg trapa. Koliko bi vredeo jedan sredjen Buldog na trzistu?

Nazad
Vrh