Bolesti svinja i njihovo lečenje

Данас, код мене кући први пут у 10 година побачај на 100-ти дан. Вероватно храна, сутра узимам готову храну да не бих ризиковао са осталима.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока
Baš zalosno jbg

Друго прашење, овоме се баш нисам надао. Углавном иде на вагу чим буде могла.

Јели тај побачај оставља последице на крмачу кад је планираш на вагу или је стара па већ дошло време за замену?

Друго прашење, у првом имала 13 прасади. Не би требало да остави последице ако се очисти. Сад би требало превентивно је вакцинисати и обавезно променити храну. Мада сад опет вагам шта да радим, можда је и оставим. Овај кукуруз сам почео да трошим 12.04. и из неке досадашње праксе са посла то одговара три недеље које је потребно да би се токсини акумулирали у организму и направили штету. Ту не помаже вакцина. Крмача се нормално понаша, једе, нема температуру.
Ово кукуруза што имам оставићу товљенике да протурим све кроз њих. Иначе кукуруз купљен у силосу.

@Sapatnik
Ako imas vremena da prokomentarises moju situaciju i da kazes tvoje misljenje.

Imam par grupa krmaca po 6 komada da se prase u isto vreme, u prvoj grupi sam prosek prasica imao 6, sada u drugoj prosek 3.

S tim da je u drugoj grupi bilo kod tri krmace i mrtvo rodjenih prasica, sto normalnih sto mumificiranih.
Za obe grupe je bio razlicit nerast.
Prosle godine proj zalucenih prasica se kretao oko 12 po krmaci.
Isti kukuruz koristim od semptembra prosle godine, bran u klipu tako da je vlaga bila mala.

Otprilike do kraja prosle godine sam krmacama pravio koncencentrat sa tovnim superom od 35%.
Od nove godine sam presao na super za priplodne krmace.
Upitanju je Gebijev super.
Da li je moguce da je do supera da se odrazi na mali broj prasica?

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Колико је укупно било прасади?
Прасад која су се опрасила да ли су витална или ситна авитална?
Мумификате најчешће изазива парво вирус, обично се предпоставља када су црне боје. Браон мумификати обично буду ако из неког другог разлога угину у крмачи.
По свему набројано, рекао бих да код тебе ради вирус, ту треба вакцинација крмача и нерастова под обавезно.
Мртва прасад на прашењу, развијена прасад, у великом броју обично изазове цирко вирус, може и пррс вирус и свињски грип.
Е сад мали број прасади, да ли су нерасти твоји? На колико крмача иде један нераст? Један нераст би требало да иде до три крмаче и наравно то ће утицати на број прасади ако скаче у 24-48 сати. После сваког скока 7 дана одмора.
Повести рачуна о исхрани нерастова, ако тако често скачу требало би направити храну са додацима, на послу користимо ферти-б, додајемо нерастовима у храну + шећер сваки дан. Да има енергије и протеина.
И да не иду по селу.

Sada u ovoj grupi dve nazimice imaju po jedno zivo prase, jedna je imala ukupno 5 a druga ukupno 7 prasica.
Tih dvoje su bili normalne krupnoce, vitalni prasici.
Rekao bih da su bili mumificirani vise braon nego crne boje.
Trenutno imam 18 krmaca i jednog nerasta.
Ne odbijam svih 6 krmaca odjednom od prasica, danas odbijem 3 i za 3 dana jos tri tako da nerasta pustam svaki dan na jednu.
Ako je do toga zasto onda krmaca na koju prvo skoci nerast ne oprasi vise?

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Nazad
Vrh