Imam problem,imam tri bravca sto za sebe hranim i u cetvrtak uvece se pojavio proliv ( bravci su oko 150kg).Juce je proliv nastavio i kontakirao sam veterinara ,on me je savetovao da im ubacim u vodu neolispek i ne dam im veceru kao ni dorucak ujutro sto sam i uradio.Medjutim danas oni i dalje imaju proliv iako nista nisu jeli mada su mi zivahni,ali desava se to da jedna nazimica u drugom oboru od 50-60kg povraca ceo dan i drugi bravac/nazimica ( sto nikad nije primila nerasta i sad ima preko 250kg ) drzi spustenu glavu i slabo jede ceo dan.Kad je veterinar dosao konstatovao je crveni vetar na toj bravac/nazimici i dao joj lek za crveni vetar i rekao da 2 nedelje ne sme da se kolje, nazimici sto povraca dao je samo lek (al ne za crveni vetar) i bravcima nista nije dao nego me savetovao da ako i sutra budu imali proliv da koljem u ponedeljak (iako je svinjikolj trebaobiti za 2nedelje).E sad mene zanima dal je moguce da samo taj bravac/nazimica ima crveni vetar a ovi drugi ne dobiju iako su spojeni/blizu svinjici?Jel imao neko slicnu situaciju da veliki bravci dobiju proliv i dal da se kockam pa ih ostavim do 8decembra kad je svinjokolj?
Ps. pre 4 dana mi je bio jedan drugi veterinar i strojio prasad , ovaj veterinar mi kaze da postoji velika verovatnoca da je on preneo crveni vetar pa me zanima jel moguce tako nesto?