xsale
Moderator
gagi77 je napisao(la):Pozdrav xsale.Moj drugar je imao problem sa svinjama tj. imale su Enzootsku pneumoniju svinja (EPS).Sve smo živo probali od lekova i jedino je pomogao Floron 300mg/ml.Proizvodi ga Krka i dosta je skup.Jedna boca košta oko 5000 dinara.Dozira se 1ml na 20 kg težine i to 2 puta u razmaku od 48 sati.Ako doza prelazi 3ml onda ga treba aplikovati na više injekcionih mesta.Ukratko klinička slika EPS-a: suv kašalj,stomačno disanje,temperatura oko 40C,apetit je očuvan.xsale je napisao(la):Imam problem,svinje mi kaslju vise od mesec dana,davao sam neofenikol,tiamulin 10%,tiakor,sad dajem tilozin i samo malo smanje kasalj,cim prestanem sa lekovima kasalj se pojacava.Ima li neko slican problem i zna li neko kako da ga resim? Vec imaju oko 50 kg,a nisu postrojeni tako da mi to dodatno otezava situaciju.
Hranim svinje Milkivitom.
Pazi sad sta se desava,prekinem da dajem bilo sta od lekova,a kupim i ubacim vitamin C.Svinje slabije jedu,valjda im ukus ne odgovara i taj prvi dan kad nisu jele nisu ni kasljale,a i dalje se kasalj znacajno smanjid juce sam prestao sa vitaminom C i apetit im se vratio,ali se i kasalj povecava.