Miloš D.T
Član
imam zajebanciju sa krmačom što se oprasila pre 7 dana.imala temperaturu 4 dana ,dolazio veterinar i davao inekcije i sad nema.ALI slabo jede i ne balega. ŠTA DA RADIM? LJUDI POMAGAJTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pozdrav xsale.Moj drugar je imao problem sa svinjama tj. imale su Enzootsku pneumoniju svinja (EPS).Sve smo živo probali od lekova i jedino je pomogao Floron 300mg/ml.Proizvodi ga Krka i dosta je skup.Jedna boca košta oko 5000 dinara.Dozira se 1ml na 20 kg težine i to 2 puta u razmaku od 48 sati.Ako doza prelazi 3ml onda ga treba aplikovati na više injekcionih mesta.Ukratko klinička slika EPS-a: suv kašalj,stomačno disanje,temperatura oko 40C,apetit je očuvan.xsale je napisao(la):Imam problem,svinje mi kaslju vise od mesec dana,davao sam neofenikol,tiamulin 10%,tiakor,sad dajem tilozin i samo malo smanje kasalj,cim prestanem sa lekovima kasalj se pojacava.Ima li neko slican problem i zna li neko kako da ga resim? Vec imaju oko 50 kg,a nisu postrojeni tako da mi to dodatno otezava situaciju.
Hranim svinje Milkivitom.