Bolesti i ostali problemi kod teladi

Kad je dosao sa 10 dana primetio sam kako sisa da mu izbija mleko na nos...posle se to nekako smirilo bilo je veselo,pre 3 dana jedva ustalo tesko dise.temp 38.5.al sisalo.sutradan koma 37.5 glukoza,dex,vit.aminofilin,ketoprofen.juce se podiglo temp.39.2 sisalo i jutros kolaps,pena na usta,pokusam lasix i samo se srusilo.edem pluca,a uzrok ko zna...cudno bez temp...

Vakcinisi obavezno, ni sa vakcinom nije bas kao nekad, kad sam pocinjao vakcinaciju 5 godina nisam lecio kad vakcinisem a u zadnje vreme nekad ko da nisam dava. Nekad bude bolje katl master a nekad bio bos, uradio sam zadnju turu rispovalom nisam nasao nista drugo al odlicno ih je zastitio. Kad im se da vakcina i posle nekoliko sati dobiju malo temperaturu groznicu najeze se to je dobar znak posle ne bude lecenja. Treba voditi racuna od koga se kupuje vakcina da se transportuje u frižideru.

Transportuju u frizideru video sam.nego koliko posle draxina da ih vakcinisem?
da li da za revakcinu kupim novu bocu ili nekako da ovu zapecatim i cuvam u frizideru?
Inace bio bos respi 4 oko 7500 25 doza...

Tako su mi i rekli ali opet niko ne moze da garantuje u efikasnost posle otvaranja...ne znam kako onaj automatski pistolj funkcionise da li on mozda drzi vakum u boci?

Moz odma posle draksina vakcinisati jedno sa drugim nema veze, pre same vakcinacije gleda se zdrastveno stanje vazno je da su svi zdravi, da nemaju temperaturu, da nije davano deksametazon pre vakcine i par dana posle jel on obara imunitet tako da dzaba si ga vakcinisao. Vakcinu bolje baci pa otvori drugu za revakcinu, ko ima manje komada ima rispoval vakcina 5 doza bolje nju uzeti.Ako ces da je zapecatis i iskoristis mozes sa voskom al gledaj da svaki put promenis novu iglu kad vadis iz boce ili zabodi sterilnu novu iglu u bocu pa sa njom vadis a sa drugom dajes.

Nazad
Vrh