Bolesti i lečenje krava

Vjerovatno je uvatila ketoze kupi glicerina pa je zalij dva tri dana ujutru i naveče po pola litre

Ljudi,jel zna neko sta moze biti u pitanju-kod 5 od 6 junadi mi se pojavila oteklina na samom korenu repa velicine teniske loptice,a kod jednog je dosta vece.kod nekih je na levoj kod nekih na desnoj strani.normalno jedu,nije bilo nekih promena osim sto im seckam kukuruz u zeleno svaki dan.Taj sto ima najvecu kvrgu nema rep,tacnije ima ga samo 20ak cm.Sumnjam da ih je nesto izujedalo,a da li je moguce sve na istom mestu?

- - - - - - - - - -

Ljudi,jel zna neko sta moze biti u pitanju-kod 5 od 6 junadi mi se pojavila oteklina na samom korenu repa velicine teniske loptice,a kod jednog je dosta vece.kod nekih je na levoj kod nekih na desnoj strani.normalno jedu,nije bilo nekih promena osim sto im seckam kukuruz u zeleno svaki dan.Taj sto ima najvecu kvrgu nema rep,tacnije ima ga samo 20ak cm.Sumnjam da ih je nesto izujedalo,a da li je moguce sve na istom mestu?
Sad sam se setio da ih je veterinar pre m17 dana vakcinisao protiv plavog jezika ili cega vec i to bas u deo pored repa,jel moguce da se sad pojavljuje reakcija na vakcinu?

Ima li ko oskustva s naglim oticanjem zgloba kod krave. Krava u stali u vezi nije se imala na sta udarit. ujutro pocelo oticat do veceri otekla bas puno. Na dodir je boli al se osjeti kao da je tecnost unutra.

koljeno prednje i onaj zglob ipso koljena al gotov pa neprimjetno on. Koljeno uvecenao skoro pa duplo, danas je vec popustilo malo lediram i resorbrens namazo

Imam problema sa jednom kravom oteljena pre mesec, sad jedeva ustaje ili skoro nikako, jednom na dam je jedva podignemo, davao joj kalcijum dve inekcije do sad i imam jos dve da dam ali ne vidim neki napredak. Sta bih jos mogao da uradim da joj malo popravim stanje.

Postoji li neka hrana da joj dajem koja sadrzi vise kalcijuma i fosfora? Dajel kostano brasno jos od pre telenja. Jede dobro hranu sve super. Cekam silazu da stigne za otvaranje pa ce valjda malo i da se popravi smrsala je mnogo od telenja

Imam problema sa jednom kravom oteljena pre mesec, sad jedeva ustaje ili skoro nikako, jednom na dam je jedva podignemo, davao joj kalcijum dve inekcije do sad i imam jos dve da dam ali ne vidim neki napredak. Sta bih jos mogao da uradim da joj malo popravim stanje.
Ne verujem da je kalcijum,posle mesec dama.Da li ste proveravali mokraću zbog ketoze.Probaj da joj daš 2 kašike Prefoskala-neće joj štetiiti a možda pomogne

Ona je uvek tesko ustajala i pred telenje i po eo joj davati kostano brasno i ustajala je bolje i ovih mesec dana ustajala je kao i uvek, teze ali ustane sama. Dok pekjuce nije htela nikako pa i kad pokusa u stali klizavo i nije imalo sanse nije htela ni da pokusa vise, pa smo je izvukli traktorom polako napolje i prenocila tu i ujutru je nekako podigli i sad mi je jos uvek napolju na zemljanoj podlozi, lakse i udobnije za ustajanje ali ne znam do kad ce ovako.

ауу људи шта ме снађе. једна крава ми има велику температуру...у питању је корица...крава изгледа лоше...

послато са gt-i9506 уз помоћ тапатока

од високе температуре крави њушка испуца,посиви и пожути па личи на корицу од девета. Већ три дана температура не сада испод 42...млеко је смањила са15л на 300 грама... очи су крваво црвене и непрестано сузе...
4c82062da85b70bfcd40aeab6fae7036.jpg

Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока

Ona je uvek tesko ustajala i pred telenje i po eo joj davati kostano brasno i ustajala je bolje i ovih mesec dana ustajala je kao i uvek, teze ali ustane sama. Dok pekjuce nije htela nikako pa i kad pokusa u stali klizavo i nije imalo sanse nije htela ni da pokusa vise, pa smo je izvukli traktorom polako napolje i prenocila tu i ujutru je nekako podigli i sad mi je jos uvek napolju na zemljanoj podlozi, lakse i udobnije za ustajanje ali ne znam do kad ce ovako.

Krava ne ustaje, jeci u bolovima. Ide na prinudno klanje grlo koje je prosle godine davalo 40l mleka. Sreca u nesreci je da je osigurana..

Nazad
Vrh