Bolesti i lečenje krava

Da li je za ovde ili za temu telenje krava,naime,da li postoji neka tableta kao zamena za edovet bolus? Dok ga je bilo milina,jedna ili dve posle telenja i nema otoka vimena,ovo sa mazanjem kojekakvih krema i masti je prdenje u vetar..ili imate kakvo drudo resenje?

Potrebna mi je pomoc.U pitanju je tele musko staro oko 2 ipo meseca,od kako sam ga odbio ne moze na noge..Znaci veterinar mu je kako kaze sve moguce inekcije dao,i danas mi kaze da ne zna vise kako da mu pomogne..Ja ne znam sad sta da radim.Jede normalno zob detelinu vodu pije al zbog lezeceg polozaja dajem mu iz kantice sa sisaljkom.Tele je kako mi kaze veterinar izgleda mu normalno da ovakav slucaj jos nije imao...Jel imao neko ovakvu situaciju? Meni je zao i da pomislim na ono najgore vise ne znam sta da radim zao me da ga gledam kako stalno lezi...Cale i ja smo ga dizali ali on ne zna da uspravi noge,stalno mu stoje iskrivljene.Na prednje nekako i stoji uz poteskoce ali na zadnje nikako,veterinar ga bockao iglom on ne oseca nista

Ja sam se skoro rijesio jedne krave...15 dana lezala i iako je prevrtata kad smo je oderali na butnim misicima velike upale od lezanja (pocrnlo i usmrdelo se) i gledajuci ono nije imala sanse ozdravit a jela normalno,prezivala pila vodu.Potrosio sam na nju 150 evra veterinarma i raznoraznim lijekovima....Dao sam je dzabe,ljudi mi samo dali evro cobanije..

Kome druze prodati takvo tele?

- - - - - - - - - -

Zao me da ja malo vece pa da ga zakoljem i rasprodam meso opet izvucem pare za drugo tele..Ovako mi greota zaklati takvo malo tele...

Edem uzivo.
bf7d443cba1480ce5f2939a6379ea650.jpg

Послато са HTC Desire 825 уз помоћ Тапатока

Nisam, niti ikad lecim nekim lekovima. Nase porodicno iskustvo je da se ta voda gomila na razlicitim mestima(ovoj kravi pozadi, a imali smo jednu kojoj se oteklina pojavi duz stomaka, od prednjih sisa do pupka) i kasnije se resorbuje. Samo masiram vime dok muzilica radi prvih 10ak dana, dok se malo stabilizuje. Vime joj bude(kada se ove vodene kese povlace ili vec nestanu) enormno veliko i na dodir je tvrdo kao kamen, ali ima jedan vazan(povoljan) detalj: nema crvenila i na grublji dodir jagodicama ostaju rupe po nekoliko sekundi kao da si gurnuo prste u testo, sto nam upravo govori da je u pitanju nagomilana voda a ne neka teska upala(mada je i edem valjda vrsta upale).
Ume to masiranje da je boli pa da ne spusti mleko, treba biti pazljiv i samo se fokusirati da se dobro izmuze.
Kad je lepo vreme mozes da je izvedes da proseta, to je najprirodnija terapija. :ppozdrav:

Koliko je zeznuta za lijecit upala materce kod krave....danas bio veterinar i lijecili jednu kravu

Interesantno da nisam primijetio da izbacuje sluz dok je nisam odveo pod bika...od tada svako 3 do 4 dan izbaci sluzi,dal bijele a ponekad i zuckaste....
Veterinar je napomeno da joj materca nije na dodir glatka,vec kao malo grublja.....
iskustva...

Uglavnom metricure rjesava problem ako je nesto jace uz pratnju antibiotika

Poslano sa mog LG-M200 koristeći Tapatalk

Mi kupili kravu prije par dana i na jednom mjestu oko vrata i na repu se vidjelo da joj fali dlake. Sad kad smo je dovezli vidim da se češe često i gdje se očeše da joj pada dlaka. Pretpostavljam da se radi o šugi. Krava je steona i vet mi je rekao da mlječnim kravama nikako ne davati sebacid ni gamacid, a steonim kravama također. Kako da ju riješim te napasti.. Ima li lijeka za tu boleštinu??

Ja sam krpicom natapao jod na te fleke..iproslo je posle par dana..uuu bas bilo sramota neko da udje u stali i vidi te dve tri krave sto su mi bile problematicne..

- - - - - - - - - -

Doduse ovo kod mene sto je bio slucaj ne znam da li je bila suga ili nesto drugo..ali lici na tosto si opisao..

Ima i kod mene takvih pojava. A pošto je moje stado skorijeg datuma znam i koja krava je to donela.

I meni liči na šugu i verujem da jeste, ali veterinar nešta vrti glavom.

Javi se u mrtvo proleće, nekako im i ishrana tad već lošija, i one menjaju dlaku...

Tada vole da se češu o dud, ima jako hrapavu koru, ostavljajući cele kudelje na stablu, a vrat i butevi budu goli skroz.

Najružnije je na samom početku, tada ostanu ružne fleke bez dlake, pa još oderu i kožu češući se i izgleda baš grozno.

Ali nova dlaka brzo raste i kasnije to više ne izgleda strašno.

Ja sam prošlog proleća nalazio po netu neke preparate koji se mogu koristiti kod muznih i steonih grla ali tada ne probah jer se veterinar nešto mrštio, ono posle prođe...

Ove godine sam ispratio kad se počelo javljati, moglo bi biti da pojačan prefoskal u obroku utiče na smanjenje i brži oporavak.

Sad već čekam da mlada junad promene krzno i da kažem kako nije izgledalo jezivo kao prošle godine.

A i stari su pričali da se šuga pojačava u mrtvo proleće, kažu kao i kod čoveka dok čeka da ozelene koprive.

Imao sam i ja takve slučajeve uspešno sam sanirao sa preradjenim uljem. Uzeo četku i premazao gde se pojavio i okolo na nekih desetak centimetara . Posle par dana su prestali da se češlju.

Tapatalkkal küldve az én Coolpad E501_EU eszközömről

Nazad
Vrh