Bolesti i lečenje krava

prognoza kod korice moze biti losa. Imate li ovce.blizu goveda?
овце смо продали пре пар недеља.нажалост данас јој је температура била нормална али је око 18 сати завршила каријеру. у ветеринаре не сумњам ни нај мање и ово им је први случај од досадашњих 11 да нису успели да излече говедо...сутра долази инспекција и комунално да је уклоне...

послато са gt-i9506 уз помоћ тапатока

бре како ми ветеринар рече тоје болест која прелзи са оваца на говеда...није преносива са говеда на говеда...можда је био проблем што су говеда делила пашњаке са овцама...

послато са gt-i9506 уз помоћ тапатока

Колеге имам проблем са јуницом једном,отелила се мало јаче од месец дана,и нон стоп проблеми,упале вимена,ал добро то смо решавали некако.Али слабо једе,шта год јој дао,дал концентрат,мекиње саме,било шта.вет је давао инфузију пре два дана.ја сам јој растапао пар пута квасац,дајем глицерол од данас.једе сјено и али концентрат слабо тотално..Шта радити а да већ нисам пробао?

Ima li tvoj vet. test na ketozu ? Po simptomima koje si opisao - odbijanje pojedinih vrsta hrane - to mi lici na blago ketozno stanje.
I ja sam imao nesto slicno kod junice pre 2.5 meseca ,vet. dao infuziju i glukozu i jos sam tri dana posle toga zalivao je sa rastvorom Ketala ( ne znam da li ga ima kod vas u prodaji) i stanje se stabilizovalo.

Колеге имам проблем са јуницом једном,отелила се мало јаче од месец дана,и нон стоп проблеми,упале вимена,ал добро то смо решавали некако.Али слабо једе,шта год јој дао,дал концентрат,мекиње саме,било шта.вет је давао инфузију пре два дана.ја сам јој растапао пар пута квасац,дајем глицерол од данас.једе сјено и али концентрат слабо тотално..Шта радити а да већ нисам пробао?
Cim je dosla do infuzije tu nema ni mlijeka...ja bi je prvo zasusio (prestao sa muzom) da je oslobodim bar tog stresa a onda samo sijeno i kretanje ako imas uslove...

Смиљане и на тако оскудној храни даје 13л млијека на дан,крава је симентал расе.
Милане и ја сам посумњао на то,нисам осетио при задаху специфичан мирис а и крава нема неке некоординисане покрете или сл.мораћу и кетал да видим да узмем.

Moras konstantno da se boris sa njom dok se ne vrati apetit onda ce i ona sama lakse da se izbori sa negativnim energetskim bilansom, udri sa ketalom,glicerinom.Infuziju glukoze nije dovoljno samo jednom dati pogotovo ako nije 50% a ako je glukoza iz humane apoteke 5 ili 10%-tna onda moras po 4-5 komada odjednom da joj dajes.
Ima jedna firma iz Bijeljine(neznam dali je smijem imenovati) proizvod u vidu sirupa,sadrzi u sebi propilen-glikol i jos nesto zaboravio sam sta, mozes pokusati i sa tim.

To je onda kao i Ketal od vet. zavoda Subotica ,i njemu je osnova propilen glikol i ima jos metionina ....

Slicno jeste samo se ovo daje 50 dana u kontinuitetu a ne kao ketal par dana.
Ja sad kravama u zasusenju i junicama 2 mjeseca pred teljenje pravim poseban koncentrat koji bi trebao da eliminise ili bar u dobroj mjeri umanji pojavu ovakvih problema.
Vidjecu dal ce biti kakve vajde od toga, jos uvjek je rano da kazem nesto vise...

Slicno jeste samo se ovo daje 50 dana u kontinuitetu a ne kao ketal par dana.
Ja sad kravama u zasusenju i junicama 2 mjeseca pred teljenje pravim poseban koncentrat koji bi trebao da eliminise ili bar u dobroj mjeri umanji pojavu ovakvih problema.
Vidjecu dal ce biti kakve vajde od toga, jos uvjek je rano da kazem nesto vise...

Ako je u pitanju energy plus, meni je sad spasao jednu junicu iz duboke ketoze, tretman je trajao oko 10 dana, i to poslije telenja.

Ako je u pitanju energy plus, meni je sad spasao jednu junicu iz duboke ketoze, tretman je trajao oko 10 dana, i to poslije telenja.
Ja to redovno koristim i često sam pisao da je dobro kao preventiva za ketozu a mi ga ovde znamo kao BUM-tonik-Koristi se 2 nedelje pred teljenje i posle teljenja je najkritičnije 2 nedelje a može se davatu do utvrđivanja steonosti.

Ovo su papilomi?
065b7b86777f0f0a702179c44c74cbd5.jpg
eb6c2fed76074df6d30c8bb47534cdcc.jpg

Послато са HTC Desire 825 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh