Kao sto rekoh,bio veterinar kasno popodne i vakcinisali smo sva grla.Zavera ili ne jedno je jasno,velika riba guta manje,tako je odvajkada.Samo sto se danas u ovom govnjivom neoliberalizmu,patoloskom kapitalizmu,robovlasnickom uredjenju,novom svetskom poretku (citaj

ko 5% bogatih koji parazitiraju na racun ostalih 95% i usput ih sistematski satiru) desava najgnusnija predstava tragedije u kojoj smo ogromna vecina nas ne samo posmatraci vec i aktivni ucesnici,nazalost tragicari.
Kako drugacije objasniti da mi vakcinisemo goveda protiv plavog jezika,a nezavisna struka kaze da je to iluzorno.Zasto?Plavi jezik ima oko 26 varijacija,a mi radimo vakcinu protiv samo jedne (i brojem 1) od njih.Sto znaci zezamo se i placamo,a zbog toga trpimo sankcije na izvoz mesa ili stoke.Ili sta reci sto i dalje vrsimo vakcinaciju svinja protiv kuge,pa takve ih niko nece u Jevropu,jebo je Sveti Jeronim na nebu!!!
Sada je stigao nodularni dermatitis,opet trpimo sankcije na meso i mleko.Neke stvari i dogadjaji su neizbezni,na neke moze da se utice na neke ne.Ali preventivne mere i konstantno pracenje situacije i rad na terenu relevantnih sluzbi ne sme da se dovede u pitanje nijednog trenutka.Na kraju krajeva sve te debile i debeloguze drzavne sluzbenike placamo mi,mi jedni od retkih u ovoj nedodjiji koji nesto proizvode i direktno uticu na BDP ove gologuzije i usput hrane ovaj narod.
Svuda u normalnom svetu,koji je nama stran,sve se cini da se zastiti domaca proizvodnja i domaci proizvodjac,jedino nasi poltroni sistematski unistavaju domaceg povrtara,vocara,stocara,vinogradara,ratara,seljaka i radnika.Mlekare i klanice se izivljavaju nad stocarima,takodje i hladnjacari nad vocarima,povrtare ubijaju nekontrolisanim uvozom jeftinijeg povrca...Opsti monopol je svuda gde se nesto proizvodi,tamo gde skorojevici mogu nezakonito da pokupe kajmak od jadnika koji teskom mukom i celogodisnjim radom i angazovanjem cele porodice pokusavaju da dodju do neke crkavice.