Bočna freza

Neznam 'talijanski ali pitao bih čoveka za model tanjirače, svašta-nešto sam gledao ali mi se ova čini kao najbolja. Koja razlika u odnosu na drljaču sa drugog snimka...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oS_I1_bp5_w[/youtube]

Glavna razlika je u tome da tanjiraca ima vecu radnu brzinu i to nekoliko puta sto je vrlo bitno i jos bolje se snalazi u velikoj travi :cao:

futurefarming je napisao(la):
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=D5rRnOPxUgA[/youtube]

Ovo je neka bočna tanjirača; dobra i brza stvar. :ppozdrav:

Primjetio sam poveću visinu crijeva od navonjavanje. :) Inače, odlična alatka, samo po meni malo prebrzo ide, šta bi se desilo da zakači stabo? Brr...

tanjirače mnogo brze rade nego freze ,drljače ovde na snimk je aparat za zagrtanje i on se vozi pored stabla 2 brzom a aparat za zagrtanje ulazi i izlazi iz reda i ima hidraulični pomak pipalicu i on se vozi 1 brzom

Ma nema tu okretanja malo u pocetku dok ne uhvatis pravac i samo pici znas koliko ti tocak gazi u odnosu na stablo ima tu i par centi tolerancije :ppozdrav:

Jel tu tanjiraču okreće reduktor preko kardana ili kao i obična na ležajeve se vrti samo kako voziš?
Inače jako lepo izgleda voćnjak posle ovog tretmana.

Okrece se na kardan inace ovde je iz nekog razloga skinuta pipalica ona serijski ide sa njom valjda zato sto sada ne ulazi u red a pipalica premasuje tanjiracu pa ovako blize prilazi :cao:

Odg: Bočna freza

Ma za 5000€ treba da se okrece u svim smerovima i da cupka po potrebi :haha: :haha: :haha:
Post je spojen: [time]1300957561[/time]

Post je spojen: [time]1300979328[/time]

ne odgrce i zagrce ista vec imaju dve baterije jedna za odgrtanje a druga za zagrtanje a imaju i tanjirace koje se okrecu bez hidro motora i one dobro rade

Kad je najbolje frezati? U kasnu jesen kad opane list ili u proljeće? Na frezanje u jesen mislim nakon što se razbaci stajnjak i NPK.

To si u pravu ali moramo vrezati i u ljeto kada naraste velika trava u zasadaima!
Eto ja danas zavrsio frezanje u Kruskama a prije 10 dana zavrsio sljive!
@Voćar jesi nabavio kakav traktorce?:ppozdrav::osmeh:

Hocu sebi naci zanimacije u periodu predstojece zime, pa me zanima da li neko od vas ima skicu ili nacrt ili ideju koju bi podelio samnom u vezi izrade bocne freze.
Moja je ideja bila da iskoristim diferencijal od naprimer Siere, pa da napravim bocnu frezu koja bi imala radni zahvat oko 800tinjak mm, a da se pri transportu radni deo freze podigne, ispravi...

Nazad
Vrh