Bočna freza

Duboka obrada nije ni potrebna, dovoljno je samo da se uništava trava.
Baš i mene interesuje kako se izvodi to kačenje jer sam ja planirao da radno tijelo na bočnoj frezi napravim od starih noževa za frezu agriju 506

kakva je ovo zemlja majko mila.Kao da radi po plazi u Ulcinju.nesto ne verujem da bi ovo nesto moglo da radi na tezoj zemlji

Izgleda da nije neki pijesak nego je obrada i suša učinila svoje, vidi se koliko gume traktora propadaju ali naglasak je na stroju na kojem se vjerojatno mijenjaju noževi pa može da posluži i kao kosilica i kao roto freza.

Ovo je baš neka pjeskura, mnogo prašine. Po meni, ovdje bi bila dobra još neka zaštita tj. poklopac da ne oštećuje koru stabla.

Vjerojatno je to najprije kosilica-trimer pa radi manjeg otpora a kad treba freza okrene ih prema dole?

To je pijesak i jedinu tu može čestito radit. Mislim kad bi taj stroj utero u normalnu zemlju da bi se vrlo brzo rasuo il u najboljoj varijanti bi spalio remenje. Gledao sam u radu jedan takav stroj, al sa dva diska. Isto je radio u lakšem tlu no imo je problema sa malo većim izbojima, nailaskom na brdo... sto čuda.

Znači da je pretpostavka da bi jedino zadovoljio kao kosilica s jednim diskom i četri noža?

Ko kosilica bi taj stroj mogao radit, samo bi trebalo u sredinu ispod noževa stavit neki oslonac ko mali tanjir da noževi nebi udarali u zemlju. Nešto slično je kod mene u fazi završavanja, al nikako zgotovit zbog drugih obaveza.

Ja cu pokusati da prevedem, masinu su nazvali struzacem posto sluzi za struzenje gornjeg sloja zemlje 1-2cm da unisti korov sa malo korena zajedno ,po meni savrsena masina uradi posao do same vocke i pritom ne ostecuje koru jer tocak iznad nozeva to ne dozvoljava. Sto se zemlje tice to je pesak ,sa pescere u severnoj backi .Vidi se i na registrajskoj tablici da je Subotica.

jako dobra zamisao ! princip kao kod roto freze ( drljače) koju pravi ZOOTEHNA PROKUPLJE* http://www.youtube.com/watch?v=B2K3ozGAOL8 pod 1 smanjiti ili redukovati broj obrtaja 2 staviti četiri noža kao roto drljača, da svaki drugi ima kontra obrtaj zbog *što manjeg rasipa zemlje . 3 umesto remenja staviti kardan , a iznad noževa zupčanike sa nekog zamajca od manjeg auta *i eto zanimacije ove zime*:ppozdrav:

U subotu se u voćnjaku isprobavalo međurednu kopačicu i kosilicu. Bilo je potrebno sitnih podešavanja ali strojevi rade odlično. Jedina šteta je što zasad još nisu moji ali tu u blizini mi je konstruktor i proizvođač pa možda jednog dana?

Nazad
Vrh