Bitcoin [sta je to i kako radi]

Nemam opciju" zahvali se " u ovoj temi pa cu ovako da ti se zahvalim na otvaranju teme i postovanju u istoj.Oni koji ovo ne zele da prate i normalno da komentarisu u njoj, bolje da nista i ne pisu.Ovo je jedan od nacina da se nama poljoprivrednicima otvore malo oci i da vidimo cime se osim nase robe trguje u svetu.Ja ovo vidim kao jednu obicnu kladionicu ili kockarnicu u kojoj je svako od nas bio i ostavio ili zaradio manju ili vecu kolicinu novca u njoj.Ne trujte temu ako vam se ne svidja,bolje je zaobidjite.

@brka45
Ne shvatam zasto se osecas prozvanim za bilo sta sto je pisano u ovoj temi? Niko tebe a ni bilo koga drugog ne tera da ulozis pare u to, prosto to je stvar izbora i na dobrovoljnoj bazi je.
Svako ko pljuje nesto o cemu bas nista ne zna je samo hejter i nista drugo. Malo edukacije nije na odmet...
Ko nije spreman da izgubi ne treba ni da razmislja o tome!

@Proximus
Kolega svaka cast na uspesnoj trgovini i ostvarenoj dobiti. Da i dalje nastavis tako.

@predragi
Sve zavisi kako se cena krece, bitkoin su ljudi kupovali 2010 po 10$ za komad a sad on vredi 13.000-14.000$, mozda za par godina iapliva neki novi coin sa takvom vrednoscu, ko zna.

Sve nade su polozene u Ethereum!

Uz duzno postovanje svima evo ovako:

1. Otvorio sam temu gde sam samo napisao STA je bitcoin, ne i da ubedjujem druge kako i gde da ga kupe!.............................. a kolega Milojica mi je dao podrsku da otvorim temu jer sam sa njim pricao preko PP pa onda kao 'ajde da napisem da vide svi jer se vodila na nekim drugim temama off-topic oko btc-a i sta je on u stvari... .......

Upravo tako , na par tema ( druge prirode ) se na forumu povela prica o Bitcoinu i videvsi da postoji interesovanje o istoj a

da ne bi smo isli u off , zamolili smo kolegu Proximusa da na jednoj adresi sve to objedini i da nama zainteresovanima

koliko- toliko pojasni sva ta desavanja u koja je on vec neko vreme involviran .

Naravno da nikoga ne ubedjuje ( niti to moze ) .

Ne kazu dzabe kinezi " za pametnog coveka i komarac je muzika "

Naravno da mi je tema interesantna i da je pratim, ne bi ništa ni napisao da me ne interesuje, ali:

Ovo je forum, nije privatna prepiska i osmišljen je da svako može da iznosi mišljenje.
Ako je mišljenje različito, nema potrebe vređati sagovornika.
Razlike u mišljenjima treba pobijati činjenicama a ne teranjem sa teme.

Ovo je čista špekulacija i tu nikakvih emocija ne bi trebalo da bude. Hladne glave prikupljati informacije i pozitivne i negativne (možda i više, jer novac zaslepljuje). I vagati.

PS Da može pokojni Zaharije Trnavčević da da savet u vezi kripto valuta, tačno bi znao da li da i ja prelomim ili ne.

- - - - - - - - - -

I evo šta me konkretno interesuje, ako neko zna.
Znam da kupovina i prodaja bitkoina može između dva lica da se odradi. Ja njemu keš, on meni prebaci na moj račun. A kako bi to moglo, ako postoji, preko nekog zvaničnog dilera, na račun, da mogu da podignem te pare? I da li mora onda i porez da se plati?

@floyd
Jasno je meni da je bitcoin ojačao od 2010 godine , nego me interesuje sad kad bi hteo da ga unovčiš za 14.000 dolara koliko bi to vremenski trajalo.

@floyd
Jasno je meni da je bitcoin ojačao od 2010 godine , nego me interesuje sad kad bi hteo da ga unovčiš za 14.000 dolara koliko bi to vremenski trajalo.
Ako imas verifikovan nalog na cex.io, otvoren racun u Telenor banci, novac leze uglavnom za 48 sati(moze brze, a desava se i sporije).
Ne znam tacno kako se naziva takva vrst priliva, ali do 2 miliona je neoporezivo, a posle je poreska stopa 40%...

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Malo sam pogledao sajt ove gore domaće menjačnice , pa vidim da su provizije od 3 do 6%. Mnogo su velike provizije imajući u vidu da sam na više mesta pročitao da je jedna od prednosti cryptovaluta razmena uz male provizije.

Pored visoke poreske stope mora se dokazati poreklo novca, a to je u slucaju trgovine kriptovalutama tesko jer narodna banka ne priznaje kriptovalute kao sredstvo trgovine. Tu mogu nastati komplikacije...
Trenutno je registracija na CEX.io obustavljena jer su pretrpani, do kad ce to trajati ne zna se... Da li se placa mesecno odrzavanje racuna u Telenor banci i koliko?

U Telenor banci su bile dve opcije... Račun bez mesečnog održavanja, ali onda plaćaš provizije prilikom plaćanja računa i račun gde plaćaš mesečno održavanje ali ne plaćaš provizije... Mislim da i sada imaju tako nešto, proveri na njihovom sajtu...

Pojedine stvari koje se navode u ovom tekstu koji je izašao u Kuriru su smešne kao u ostalom cela ta novina. Rusija nema dug ali zato ima najveću rezervu-akumulaciju zlata koju konstantno uvećava. Kina je tu negde sa rezervom zlata samo oni manipulišu sa tim podacima tako da se stvarna količina zlata kojom raspolažu ne zna ali ga imaju dovoljno da pokriju njihov Yuan koji polako postaje globalna valuta. Rusija slobodno trguje sa zemljama članicama BRIKSA i još nekim zemljama uključujući Srbiju tako da njima sankcije uopšte ne znače ništa pa im nije ni potrebna kripto valuta.

Neko je pitao za koliko se uloženo može povratiti. Pa to je vrlo komplesno pitanje, te zavisi od mnogo stvari, a ponajpre od samog uloga vlasnika, odabira kriptovalute, njene cene i njene perspektive u budućnosti.

Kriptovalute menjaju svoju vrednost iz minuta u minut, jer ne postoje međunarodne institucije koje mogu da garantuju neki iznos, odnosno odnos cene. Na primer, odnos Euro Dolar je obično 1:1,2 i to je manje više konstatno, baš iz tog razloga što neko stoji iza toga i garantuje to.

Kriptovalute imaju budućnost, bar bližu. Do zasićenja će zasigurno nekad doći, kada tačno ne znamo, ali ustalom u tome je i rizik.

Sa ova moja 2 miner-a, po trenutnom kursu ja ulog od oko 7000eura mogu da pokrijem za manje od godinu dana (preciznije 10 meseci).

Slazem se Laki i meni je to sve cudno i smesno, ali 'ej, Putin je to... :osmeh: Ko zna stvarno sta Rusima moze sve da padne na pamet ;)

Kimi, koja 2 miner-a ti imas?

Koliko sam razumeo do sad od vas jos niko nije digao novac i neznate kako se dize,necu da ispadnem hejter ali ovo sam do sad zakljucio iz vaseg pisanja

E vidiš Gorane, ja u Bitcoin i kriptovalute nisam verovao baš do trenutka kada nisam podigao svoj prvi novac. :osmeh:
Bravo,ti si prvi koji je rekao da je digao novac.Ali i oni u kladionici uvek pricaju da su digli pare niko neprica koliko je pre toga tamo ostavio.:ppozdrav:

Nazad
Vrh