Bitcoin [sta je to i kako radi]

ajd sad da vidimo ko je zaradio a ko izgubio
ali nemoj sad da se pravite da niste procitali

Trajaće ovo još dugo. Što bi neko koku koja nosi zlatna jaja strpao u lonac.

Ako bi uspeli da nađu način da se lako i sigurno sa kripto valuta dolazi do velikog živog novca (za običan narod), a da banke ne budu u igri, praktično bi svi prešli na ovakvu trgovinu.
A ima i problem, a to je da je samo overa transakcija decentralizovana, dok je količina valute (tether) vrlo podložna manipulacijama i sada baš gledamo jednu od tih. Čak, to je i najveći problem.
Takođe, menjačnice su u privatnom vlasništvu i kad se ubaci kripto u njih nikad nisi siguran šta mogu da urade. Mogu ih zatvoriti svakog časa i ajd zbogom, sve ode u njihov džep.

Mi što smo kritikovali i bili negativni prema ovome smo od mnogih stručnjaka i ekonomista ovde bili prozvani kao samo ulijećemo sa negativnim komentarima bez ikakvih obrazloženja , ekonomskih činjenica , bez argumenata i bez poznavanja tih "informatičkih detalja "o rudarenju , kretanju valuta i slično . Sada se odjednom okrenu , i mi "tupadžije " ispadošmo pametniji . kako to ? Ili smo mi i dalje u zabludi ?

Nije lepo radovati se tuđoj nesreći.

U suštini, ovaj pad je nesreća samo za one koji čuvaju. Ko trguje za njega je raj. Dnevne oscilacije su nenormalne. Ko ume to da isprati za kratko vreme može da se obogati. A da bi se neko obogatio, neko mora da izgubi. Na žalost gubi većina. Moguće da je takva i budućnost kripto valuta.

da bi zaradio prvo moras da nekom prodas:ppozdrav:
neverujem da je lako naci musteriju koja ce dati pravu valutu

Kao što sam u nekom od prethodnih postova i napisao: Svaka odluka nosi svoje posledice, rizik uvek postoji i toga treba biti svestan... Ko god je uložio onoliko koliko sebi ne može priuštiti da izgubi taj je sad u problemu. Situacija se vrlo lako može okrenuti pa da sve opet krene ka gore i da se dostignu još veće vrednosti nego što su dostignute, ali isto tako može pasti još niže... Ja ću svakako čekati, uložio sam onoliko koliko me neće zaboleti ako sve pukne i taj novac sam otpisao pa kako bude dalje...

- - - - - - - - - -

Za tih 300.000 $ bi morao naći neki poseban način jer bi te finansijska istresla iz gaća...

Je l' imaš ti kolega toliko para u BTC? Je l' imaš uopšte BTC? Jer da imaš, znao bi i kako da ih se rešiš i uzmeš keš, a ako i imaš a ne znaš, eeee...onda si u problemu :osmeh:

Jel neko od vas koji poseduje BTC uspeo da unovci ili pazari nesto kad mu je cena pre par dana bila 19000 $
Ili ste se nadali da ce jos porasti?!
Ja da sam ga kupio ispod 10000$, prvi dan kad bi video da pada resio bi se tih gvozdjurija.

Vidim da je bio neki krah na berzi generalno, sve žive akcije su popadale od svega, nafta, zlato i slično...

Kad jedna kriptovaluta tone, onda tonu i sve ostale, to je obično neko pravilo. Samim time, kako naglo pada BTC tako pada i ETH i ZEC.

Ja sam imao strašnu dobru zaradu (dobro, brat rođeni, njemu to leže na račun:osmeh:) u pretprošloj prodaji, kada je ETH bio oko 1450$ a ZEC cca 705$. Mada, i po trenutnoj znatno "lošijoj" računici i dalje je isplativo... ETH je trenutno 630$, a ZEC 290$, potrebno je za 1ZEC da se iskopa oko 5 nedelja, za ETH 6 nedelja... struje potroše oba oko 8-9000 dinara mesečno.

TO da to niko ne kupuje je smešno stvarno, ne znam odakle vam te informacije, može se prodati kad god hoćete, kupaca (Velikih igrača) uvek ima.

Peet, ali to je najveca greska... Ako mislis da ga kupis danas i prodas sutra ti si u kanalu... To nije nesto cime se trguje danas za sutra (sem ako nemas milione, pa da od 10% skoka cene da zaradis neke pare)... Ovo nije da ti ulozis danas 100 ili 1000e pa sutra da dignes 5000... (proslo je to vreme) Recimo da je danas 7000e - 1btc, ako ulozis 100e, ti ces 100e zaraditi kada btc ode na 14 000e :) A s'obzirom na oscilacije, to je sada jako tesko predvideti. Moze da ode za mesec dana, mozda za sledecu novu godinu :) E, a vracam se onda na pocetak price... One pare koje ulozis su pare na koje doslovno zaboravis! Nemoj da ulazes pare koje ce ti trebati u kratkom vremenskom periodu nazad. Stavis ih tamo negde, pa kad BTC skoci na neku pristojnu cifru onda mozes da ih povuces nazad sa svojom nekom zaradom. A to moze da bude do kraja nedelje-meseca-godina... Jbga, sve je to "igra na srecu" ;)

Da li se provizija od nekoliko %pa cak do 10% placa i pri kupovini valute i pri prodaji?Koje su berze ili "novcanici" koji uzimaju najmanju proviziju?

Da li se provizija od nekoliko %pa cak do 10% placa i pri kupovini valute i pri prodaji?Koje su berze ili "novcanici" koji uzimaju najmanju proviziju?

Za to bi trebao da proGuglaš malo koliko ko sada uzima. Da, negde uzimaju proviziju i pri kupovini i pri prodaji... A oni gde navodno ne uzimaju nikakvu ili skoro pa nikakvu proviziju su uglavnom neka fejk mesta... Mada, kao sto rekoh, odes na gugl i trazis sajtove/menjacnice/berze koji trguju valutama i kakvi su im uslovi.

Proximus ti je napisao.

Elem, zbog ovog pada drastičnog cene Bitcoina sama priča oko toga se znatno stišala.

Onaj perod, kad je bio blizu 20hiljada... mesec dana oko tog termina, znači ovde u Bg gde studiram na sve strane se pričalo o tome. Po kafićima, dok šetas u Knezu, dok čekas na semaforu :osmeh:... sada je to znatno, znatno utihnulo. Pretpostavljam da ti je to poznato Proximus :osmeh:

Nazad
Vrh