Berba kupina 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kliknite na ikonicu "prijavi poruku uredniku", ovaj trouglić sa uzvičnikom i biće brzo sređeno, ja lično ne stižem baš ceo voćarski forum da pratim, ne znam kako ostali...hvala.
 
Kliknite na ikonicu "prijavi poruku uredniku", ovaj trouglić sa uzvičnikom i biće brzo sređeno, ja lično ne stižem baš ceo voćarski forum da pratim, ne znam kako ostali...hvala.
nemogu da ti opisem oktobod kako se fenomenalno osecam.ne mogu sada da te analiziram,nem zato vremena li verovatno poznajes stvari cim imas preko 2500 postova.a I mozes testirati moje znanje u mnogim oblastima vocarstva.mnogo,ali mnogo boli dusa kada nekom pomognes sa x ideja,priljateljskog razgovora I saveta...I onda taj neko na tebe pljune ko na najgori olos I onda je I ovde poco pljuvati,necu javno jos uvek da prozivam,ali I kada sam video I ovde.morao sam toj bagri koliko toliko da odgovorim.pa ako bi tebi koliko toliko pomogao sa idejama I imao samnom fin I korektan razgovor sigurno bi me postovao koliko toliko.verovatno si nakrivio kapu jel ti rodila njiva a zamisli da ti nerodi I neko ti napravi da ti rodi,zar tog ne bi uvazavao ili bimu svasta najgore izgovorio u svom nastupu besa za koji ti on nije kriv.nisam ni prvi ni zadnji koji na njega pljuje,samo sam prvi koji to iznosi javno.lakse mi je sto sam lepo odgovorio na necovecnost.sto se tice

cene kupine pisao sam da ce otprilike cena za one koji imaju jednu cenu ,cena biti 135-140din.i to je cena vise nego fenomenalna po meni.zna I xsale da smo se rapravljali o ceni oko pola evra.markonatore znas da si na pocetku berbe bio vise nego zadovoljan sa 100din po kg I hvalati sto redovno sve obavestavas.u svemu treba biti nekako realan ali I isto ne dozvoliti da nam nekad monopol uzme kupinu za dz.ali I treba se zadovoljiti sa cenom koja je iole normalna.po meni je iole normalna racunica ako se beracu placa trecina.toliko su obicno I troskovi ulaganja ko troskovi beraca I ostalo neka zarada ne racunajuci tu ulog,amortizaciju I rizik I to je po meni neki min kalkulacije svega,ispod tog je sve ponizavajuce.
 
Prvo, nema šta ti mene da analiziraš. Ne analiziram ni ja tebe.
Drugo, ne pričamo o znanju u mnogim oblastima voćarstva i njegovom testiranju.

Ovo je forum. Tema je berba kupina 2013. Diskutuje se znači o berbi kupina 2013. Ako imaš neku informaciju i želiš da je podeliš, slobodno to uradi. Moraš doduše kontrolisati taj nastup besa i paziti na rečnik i koliko je moguće držati se teme. To je sve.

Ako tebe neko pljuje, ti to prijavi i taj će biti sankcionisan a poruka će mu biti obrisana. Kao što vidiš, tebe nisam kaznio jer vidim da nisi zlonameran i da si imao izliv besa, samo sam ti modifikovao poruke, obrisao tekst koji nije prikladan temi ili je nepristojan a to je suprotno pravilima foruma.

Ae uživaj i iskuliraj malo :ppozdrav:
 
da ne bude zabune za cenu kupine I maline po meni treba da kupina bude 1evro a malina 2 I to je realno ali opet svasta iole normalno da prihvatimo .
 
Poslednja izmena od urednika:
ali I isto ne dozvoliti da nam nekad monopol uzme kupinu za dz.ali I treba se zadovoljiti sa cenom koja je iole normalna.po meni je iole normalna racunica ako se beracu placa trecina.toliko su obicno I troskovi ulaganja ko troskovi beraca I ostalo neka zarada ne racunajuci tu ulog,amortizaciju I rizik I to je po meni neki min kalkulacije svega,ispod tog je sve ponizavajuce.

Potpisujeeem.....! samo bih dodao da branje i ostale radove ....trebalo bi platiti neki % vise + dazbine + prevoz.....ne u tamicima ....negooo.....? Kao sto je to svud u normalnom svetu.
 
Juce sam nabrao 128 kg po 90 din.Ovo je prva godina da branje traje do oktobra, za 14 god koliko se bavim kupinarstvom.
 
Potpisujeeem.....! samo bih dodao da branje i ostale radove ....trebalo bi platiti neki % vise + dazbine + prevoz.....ne u tamicima ....negooo.....? Kao sto je to svud u normalnom svetu.
polako pole,ti si jos uvek pocetnik I ne mas pojma sta su nam sve radili zadnjih 20god.

oktopod: bez politike na forumu molim, suprotno je pravilima

i recimo ako jedan radnik moze 5 kg za 1ha maline da nabere a na zapadu je min cena 5e po satu ali vecinom preko 10e svaka satnica.a imamo takvo podneblje gde je kvalitet ne osporan.cisto matematicka kalkulacija a isto I postujmo I hladnjacare da im mafija ne skida s grbace I svi imamo,mada ako budu bezobrazni sa njihovim udruzenjem I monopolom treba se svim silama protiv tog boriti.mnogo znam o svemu ali eto bar jedan deo.
 
Poslednja izmena od urednika:
Upravo zavrsena jedna od poslednjih berbi za ovu godinu...prsti se posmrzavase na ovoj hladnoci...cena 70
 
eve ponovo,prvo da pozdravim oktopoda sto me nije banovo,i izvinjavam se ali samo pricam istinu I sta mi je na srcu.ee da budem I malo ozbiljan u vezi teme ko sto sam napisao pre mesec dana o jednoj ceni kupine ,ovih dana se I ta informacija pokazuje Tacna.koliko sam obavesten isplacuje se 135-143 din tj zavisi od hladnjace,mada ovi sto isplacuju 135 obecavaju u da ce korigovati cenu po trzistu.mislim ovo je jedna cena od prvog do zadnjeg kilograma.i izvinjavam se nekim ako sam samih uvredio,kao sto vidite moje su informacije skoro uvek tacne I zamisli nekom serviras takve informacije I zamolo I da ga povezem sa jakom vezom sa zapada I on te pljune na najodvratni nacin,pa ko bi mu cuto,mada je bolje cutati neka mu se sa druge strane vrati :))))
 
pozdrav svima. :)
hocu da zasadim kupinu blizu malinjaka. sadnice bih vadio iz 4-5god. napustenog kupinjaka. da li neko moze da mi da smernice kad da vadim mlade sadnice, kad je najbolje da ih sadim i kako da ih cuvam u periodu od vadjenja do sadnje, MOLIM VAS? nzm skoro nista o tome, ali imam prijatelja koji ce mi pomoci oko vadjenja rasada, ali on radi malinu pa ce ovo biti i za njega nesto novo... hvala unapred.
 
U toku je berba zelenih,cena 50 dinara,bice najmanje 2 tone...taman da se pocastim jednim egzoticnim putovanjem...
 
Za kvalitet koji se postize u toku berbe,za branje na 40 stepeni,za placanje beraca i jos mnogo drugih faktora cena od 50 dinara je vise nego sramotna.Za nezrelu poluizmrzlu kupinu koja se bere u ovom periodu 50 dinara je pristojna cena.Toliko o tome.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh