Berba kupina 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
:ppozdrav:Nudi li neko kvalitetne sadnice kupine... od boljih sorti a da bi kompenzovali sa sadnicama odlicnog Mikera ....do 1-1.5 h povrsine . Uobzir dolazi samo sadnice sa plantaze koja je dala dobar prinos.:ppozdrav:

Kako ostavljate i koliko lastara za sledecu godinu.Na koliko kratite gore i na koliko bocne grane?Pitanje se odnosi na one koji sklanjaju staru ove jeseni.

Ja sad ostavljam sve lastare a proređujem na proleće, jer ako neki zimus izmrzne ili ga napadne bolest onda imam rezervni. Kratim ih 20-ak centimetara iznad trećeg reda žice. Bočne grane skraćujem na 20 centimetara ili 3-5 pupoljaka. Počeo sam da uklanjam staru i odmah je zapalim kad je izbacim iz kupinjaka. Ići ču još jednim prskanjem protiv lj. pegavosti i žute rđe, onda bakar i kraj.

Ja sad ostavljam sve lastare a proređujem na proleće, jer ako neki zimus izmrzne ili ga napadne bolest onda imam rezervni. Kratim ih 20-ak centimetara iznad trećeg reda žice. Bočne grane skraćujem na 20 centimetara ili 3-5 pupoljaka. Počeo sam da uklanjam staru i odmah je zapalim kad je izbacim iz kupinjaka. Ići ču još jednim prskanjem protiv lj. pegavosti i žute rđe, onda bakar i kraj.
Sve isto ssamo sto kompletnu rezidbu obavljam u prolece.

Kako ostavljate i koliko lastara za sledecu godinu.Na koliko kratite gore i na koliko bocne grane?Pitanje se odnosi na one koji sklanjaju staru ove jeseni.

Ja ostavljam 5-6 pa i 7 lastara, stim sto na prolece svedem na 5-6. U visinu na oko 2-2.20 m, a bocne kratim na 3 okca. Kad zavrsim rezidbu odpad palim obavezno, a onda ide prskanje bakar + insekticid. Na prolece opet bakar + insekticid prvo prskanje. Djubrim tek u februaru da slucajno ne krenu ranije i da ne izmrznu.

Ako neko ima sadnica cacanske za prodaju ili neki kontakt ili bar koja je cena sadnica...500-600 komada je u pitanju,unapred hvala:ppozdrav:

:ppozdrav:Nudi li neko kvalitetne sadnice kupine... od boljih sorti a da bi kompenzovali sa sadnicama odlicnog Mikera ....do 1-1.5 h povrsine . Uobzir dolazi samo sadnice sa plantaze koja je dala dobar prinos.:ppozdrav:
haha pole nem toliko sadnice,cacanka 9kg po metru bez navadnjavanje I mreze,jedino da je ozilim posto mi treba miker.loh nes sam pre neki dan ozilo ali u njemu sam pocetnik I tek 2015 pravi prinos,jer zasadio sam je ove godine I 40 kom imam starije.P.S.izvinjavam se sto cu uskoro ovde prozvati neki buckuris od ljudi I svasta im skresati sta su radili I kako.

oktopod: bez teških reči molim

Poslednja izmena od urednika:
kolege uzdrzite se malo sa tim prozivkama,privatne probleme resavajte na drugom mestu i to nije tema ove stranice nego berba,cena i sta se dogadja u vezi toga!!!

Upravo mi rece ovaj drugar sto ima hladnjacu da ce otkupljivati i ove zelene(bolje reci crvene) ya sirce.To bi bila prava stvar i bas bi se lepo oparili::novac::

Ljudi koja je cena lox nesa bila ove godine? U mom kraju ga nema pa me interesuje jer imam 100 struka koji stizu iduce godine na rod. Hvala unapred

Jel ima moderatora na ovoj stranici_
haha lepo mi I bilo da me taj izbrise .

oktopod: opet kažem ohladi glavu, nemaš ništa od toga

- - - - - - - - - -

kolege uzdrzite se malo sa tim prozivkama,privatne probleme resavajte na drugom mestu i to nije tema ove stranice nego berba,cena i sta se dogadja u vezi toga!!!
MATKE ako nekom pomognes I on te ko obicnu budalu posmatra,tu nema pardona,a I rekao sam oko cene jos pre dvadeset dana.daj da jos bude ovako dobrih godina za kupinu

Poslednja izmena od urednika:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh