Berba kupina 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
upozorenje!! nisam ja otvorio ovu temu da se kukumavci i kuka oko cene koja jos nije ni formirana nego kad bude objavljena konacna da mozemo svi da pratimo i javljamo otkupne cene u nasem kraju kao i prosle godine da nas nebi vacarili oko cene, ako se ne smire strasti gasim temu!

Pozdrav svima na forumu, kakve su vam probnoze oko prinosa kupina za ovu godinu.Ja se dugo nisam javljao na forum u mom kraju
Timočka krajina je kupina u dobrom stanju i trebalo bi očekivati dobar rod oko cene još ništa.

Cenu ne pominje ni moj hladnjacar danas sam ga pitala nista ne zna kao ni drugi cekaju da vide kako ce proci sa malinom i da otkupe deo pa onda da formiraju cenu to samo kod nas u zemlji Srbiji moze

Hladnjaca u Valjevu 45din a u Koceljevi 40 din po kg.Zvanicna cena danas istaknuta.Malina pala na 150 din zbog kise...

Hladnjaca u Valjevu 45din a u Koceljevi 40 din po kg.Zvanicna cena danas istaknuta.Malina pala na 150 din zbog kise...
Neko je lepo ovde napisao da i otkupljivaci aktivno ucestvuju u ovoj nasoj temi...Ja bih ih kulturno zamolio das odustanu od svoje propagande i da se vrate na teme koje im "vise odgovara".Od sirenja dezinformacija "koje poseduju" obecavam im JAVNO da ce imati vise stete nego koristi.....

- - - - - - - - - -

Neko je lepo ovde napisao da i otkupljivaci aktivno ucestvuju u ovoj nasoj temi...Ja bih ih kulturno zamolio das odustanu od svoje propagande i da se vrate na teme koje im "vise odgovara".Od sirenja dezinformacija "koje poseduju" obecavam im JAVNO da ce imati vise stete nego koristi.....

Ako bude 50 dinara trebalo bi bojkotovati berbu,jeste ulozeno dosta novca i rada i nekome zavisi egzistencija od toga ali to je mizerna cena,klasicno ponizavanje nas proizvodjaca...Koliko dati beracu na tu cenu?Po meni bi u slucaju te ili slicne cene, bojkot berbe bio pravo resenje ...ali izgleda da se istorija ponavlja..2007. pa 2012. da li je tek 2017. treba ocekivati pravu cenu...Izgleda da su prosle godine potpalili one koji nemaju visnju i kupinu da naprave nove zasade da bi mogli narednih godina da kupuju ta dva proizvoda po mizernoj ceni..a onda za jedno 4 ili 5 godina kada se zasadi iskrce ponovo zbog mizerne cene daju jedne godine pristojnu cenu i tako sve u krug..

i ja mislim da treba bojkovati berbu na cenu od 50 dinara

Pozdrav kupinarima, mada nemam kupine za vas jedna informacija. Na nasem lokalnom radiu vrti se reklama da jedna hladnjaca iz Pozege cini mi se Moravica otkupljuje kupinu loh nes za 280 din. (to su verovatno mala pakovanja). Imao sam i brojeve telefona te hladnjace pa ako nekom zatreba naci cu. Mozda bi trebalo proveriti tu informaciju jer se isplati ako je tacna.

Ukoliko cena bude losa treba rasmisliti o skladistenju kupine. Kada kazem losa, svako od nas treba da rasmisli koja je to. A to zavisi od kolicine kupine koju ima, radne snage koju angazuje ili placa, itd. U mom slucaju nece biti prodaje - vec skladistenje. Na taj nacin se moze doci do realnije cene u otkupu.

Uzeti u obzir manipulativne troskove, kao i troskove energije za pokretanje hladnjace.

Za skladistenje treba sredstava.Treba platiti berbu,pa onda placati skladistenje,a to nisu mala srestva.Zato velikima i nije u interesu da se mi stabilizujemo,jer netreba tu mnogo pameti,vec sredstava da se to sve odradi.Inace, da postoji slobodno trziste nebih se zalio ni na cenu od 5 dinara,jer sam sam doneo odluku da sadim kupinu.Mislim da to kod nas nije slucaj.

Pricati o ceni od 5 dinara je smesno. Lako se uredi trziste, ako postoji volja za to.
Znate onu izreku - Mozete da jasete, ali ne mozete i da mamuzate!

Nismo se razumeli,samo hocu da kazem da sada nebi morali da raZmisljamo o ceni da je trziste slobodno.Kupina je sva prodata po dobroj ceni,postoje naznake da ce i ovogodisnji rod brzo biti isporucen kupcima i de je problem.Ipak ce sve to leci,kako treba do berbe,po mom misljenju.Mislim to je moj utisak,bez insajderskih informacija,koje nemam.

Molio bi te za ime hladnjace i broj telefona.

U Koceljevi hladnjaca ispod 50 a u Valjevu takodje.U Krobsu kazu 50 cacanka a tom fri 70.Ja vam kazem koliko je sada kupina a koliko ce biti ne znam i ne interesuje me.Inace za ove sto mi pisu na pp. mogu reci da su me lepo nasmejali.Ja imam zasade voca sljive,kruske,dzenarike i maline.Ukupno oko 11 hektara.Kupinu nemam.Posto ovde ima mnogo smesnih likova koji ce svake godine cudo napraviti ako ne bude ovako ili onako ja cu se povuci na moje stare teme a vi se igrajte kako ste i poceli ko deca.Svako ko kaze realnu sliku ovde je suvisan.Za kupinu je realno preko 100 din a za malinu preko 200 ali nije i nece biti toliko,mozda pred kraj berbe...

Pravim vocarima veliki pozdrav a ovim pojedinim klovnovima sta reci...:osmeh:

Neko je lepo ovde napisao da i otkupljivaci aktivno ucestvuju u ovoj nasoj temi..

A koji ste bre to vi kad je tema vaša?

Napravite svoj sajt i zaključajte ga za druge ako hoćete da imate vašu temu.

To što svojataš nešto na šta ama baš nikvog većeg prava od bilo koga drugog nemaš, govori koliko ti razumeš bilo šta.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh