Masala, ti to mora da si prodao na pijaci. Kod mene u celom zasadu nisam pronasao 5-6 zrelih. Ja (okrug Rasinski) kako rece kolega-pesimisti, opet cuo o 50 din. Mislim da hladnjacari pustaju te priče i opipavaju puls. I dalje tvrdim da će cena biti sigurno veća, ali da sa cenom neće izlaziti rano. Uzimaće kupinu po njima najomiljenijem sistemu-"na otvoreno" pa će probati da ućare neki dinar. I sigurno će im pući dogovor o ceni 10 dana posle početka berbe. A tvrdnje ima kupine koliko hoćeš,ali tamo negde-uvek negde na drugom mestu je i bolji kvalitet i ljudi zadovoljni sa malom cenom-slušam ja već godinama. Tamo negde ne pitaju za cenu, samo da ne propadne, samo se mi ovde bunimo i sve nam je malo-to mi ovde slušamo od raznih otkupljivača godinama. Ali opet dolaze i kupuju.Hvala bogu imamo telefone i internet, pa se i mi medjusobno čujemo i makar o ceni smo informisani.
Ali opet smo došli u situaciju i posle godinu dana da nemamo organizaciju, kao malinari na primer, a pričali smo o tome prošle godine. Setimo se toga kad dođe berba, a tad je kasno.
I još nešto. Jagoda, šljiva, breskva, višnja itd. ima malu cenu jer su izgubili rusko tržište. Prošle godine su otkupljivali sve i svašta, tj mi smo im prodavali, pa su rusi vraćali robu jer je bila kontaminirana pesticidima. Vidim da ovde ljudi vode računa sa čime i kad prskaju kupinu, što je za svaku pohvalu, nadam se da takvih problema sa kupinom neće biti. Pozz svima