jos uvek verujem u veliku cenu, ali sam u prethodnim postovima ostavio mogucnost da mozda i ne bude velika cena. sve od njih zavisi. zvanicno cena nigde se nije pojavila, niti ce narednih 10 dana, i sve dok nje ne bude mozemo samo da nagadjamo. rekoh verujem da ce biti jer u pogledu cena ostalog voca koje su mi recene pre vise od mesec dana su se obestinile. receno je visnja oko 50-ak din, malina oko 2 e, kupina, lepa cena, mogucnost i veca od maline. u pogledu sljive, mozda i ne bude otkupa, a i ako ga bude, slaba cena. tako mi je receno i zato s pravom razmisljam o lepoj ceni. Takodje, da u pogledu kupine, potraznja je velika bila prosle godine i da postoji nedostatak kolicine kupine, a s obzirom da je maline otkupljeno samo 20 % od normalne proiyvodnje, kao i da su samo pojedinacne hladnjace otkupile veci rod maline, dok druge nisu dobro prosle sa otkupom, ocigledno ce se pojaviti konkurencija na trzistu za kupinu, jer im se ne isplati da hladnjace budu prazne, a sto je dobro za nas. predvidjam situaciju kao prosle godine, kada je bila opsta borba ya kupinu. naravno pocetna cena mozda bude oko 80 ili 100 din, ali ce otici za kratko vreme brzo gore. to je moje misljenje na osnovu stanja bar macve, iskustva od prosle godine, a i od informacija. Ostavljam prostor da tako mozda i ne bude!