Berba kupina 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
150din. trenutno kod mene...

Послато са Telenor_Smart користећи Тапаток 2

Izvinjavam se sto mi je pravopis losaja strana i sto imam samo osam razreda i sto nisam bas obucen da rukujem ovom skalamerijom znaci moracu na neki tecaj iz pravopisa i rukovanja kopjuterom do tad da cutim a cena kod nas od 160 do 175 din

kod nas i dalje 155 sa prevozom. Juče ujutru smo brali u džemperima.

Izvinjavam se sto mi je pravopis losaja strana i sto imam samo osam razreda i sto nisam bas obucen da rukujem ovom skalamerijom znaci moracu na neki tecaj iz pravopisa i rukovanja kopjuterom do tad da cutim a cena kod nas od 160 do 175 din

Ok, nema potrebe, slobodno pisi kako mozes. Posto nas ovde ima svakakvih, pa i onih koji znaju kako treba pa ipak rade drugacije jer im je tesko da stave tacku ili zarez.
Zbog toga sam te zamolio da pises malo bolje. Nisam znao da je podpuno driga situacija kod tebe. Izvinjavam se :ppozdrav:

Nisam znao da je podpuno
T, poTpuno.
Jednačenje suglasnika po zvučnosti.

Milsim, nije baš da je naročito bitno, samo da Selja vidi da i oni koji ispravljaju greše. :)

Seljo, zemljače
Nemoj da ćutiš nego udri po tastaturi, ovo je seljački a ne književni forum.
A ako (mom prijatelju) Tintoretiju treba zareza i tačaka evo nakucaću mu ih ja pa neka ih stavlja gde hoće.
Kad potroši neka se javi, nakucaću mu ih još :)

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
........................................

ako me mrzi sta,to je da vodim racuna o pravopisu I ako sam iz knjizevnosti imao odlicnu ocenu.uspeo sam ove godine da bez zalivanja I navodnjavanja odradim kupinu sa zanemarljivim uticajem suse I ako skoro mesec I po nije bilo kise. tako da je ova jutrosnja kisa melem na ranu.odmah bi posle kise da vidim da ozilim loh nes.pa ako neko ima iskustva sa proizvodnjom sadnica oziljavanjem,da li moze da mi kaze da li je rano ili kasno za oziljavanje.unapred hvala

ako me mrzi sta,to je da vodim racuna o pravopisu I ako sam iz knjizevnosti imao odlicnu ocenu.uspeo sam ove godine da bez zalivanja I navodnjavanja odradim kupinu sa zanemarljivim uticajem suse I ako skoro mesec I po nije bilo kise. tako da je ova jutrosnja kisa melem na ranu.odmah bi posle kise da vidim da ozilim loh nes.pa ako neko ima iskustva sa proizvodnjom sadnica oziljavanjem,da li moze da mi kaze da li je rano ili kasno za oziljavanje.unapred hvala
Kasno, i to previše kasno. Najbolje su sadnice kad se vrhovi mladara ožile, čim pređu treći red žice, i onda se korenov sitem negde do početka oktobra dobro ožili. Tada je primanje sadnice koje se posle toga presađuju u nov kupinjak na jesen skoro 100%. Nećeš imati vremena da ti se vrhovi dobro ožile, a i za mesec ipo dana će kupina početi da sazreva i ide u fazu mirovanja. S obzirom da to nije lak posao ( ako hoćeš to kvalitetno da odradiš), moj ti je savet da to ostaviš za dogodine. Možeš da probaš ali .......

- - - - - - - - - -

Ja ne znam kolika je bila cena kupine Loh-nes ove godine( mislim da nije bila velika razlika između tornfri i čačanke) ali mislim da je kupovina tih sadnica po ceni od 1 evro i skuplje je čist promašaj. Evo ove godine se kod nas izjednačila cena čačanke i tornfri što znači da kad je ponuda mala a potražnja velika biće dobra cena za sve sorte. Kad je ponuda velika cena će biti niska ma koju sortu imali. Uostalom ko nam garantuje da će loh-nes uvek imati dobru cenu.

hvala puno na ogdovoru,mada se nimalo ne bi slozio sa tobom,cini mi se da sam davno u setembru oziljavao cacanku I sadnice ne da su bile duse sa cudo zila,pricao sam I sa ljudima koji pisu datume kada oziljavaju....svako ima svoje misljenje o perspektivi trzista I svojoj racunici...trudim se da svoje odluke donosim u konsultaciji sa vise osoba koji dobro poznaju tu oblast zato se izvinjavam sto ispade da pitam nesto sto vec znam,uvek je lepo cuti I misljenje drugih koji poznaju tu oblast I onda doneti neke zakljucke.mada je najlepsi razgovor u zivo.koristim I ovu priliku da se pojedinim clanovima iz macve zahvalim da fenomenalnom gostoprrimstvu,posto sam pre mesecak dana imao prilike obici taj kraj I uzivo popricati sa proizvodjacima koji postizu vrhunske rezultate a I obici dosta plantaza....

Dejane u pravu si da kada je ponuda mala ne postoji velika razlika u ceni u navedene tri sorte kupina,cak se i cacanka i tornfri izjednace sa cenom,kao sto je slucaj ove i prosle godine,ali isplativost loch-nesa dolazi do izrazaja u onim godinama kada je ponuda ogromna a cena cacanke i tornfrija niska kakvih je bilo pregrst a zasigutno ce ih biti ponovo.Da se vratim na temu...pada kisa celo pre podne a vidim da je tako i u ostalim delovima zemlje,sto za nas kupinare u ovom trenutku moze biti vrlo zabrinjavajuce po pitanju cene.Nadam se da ova kisa nece uticati na cenu i bilo bi dobro da veceras iznesemo informacije o ceni u svom kraju,iako vecina verovatno nece brati danas...

I kod nas lije kiša od jutros. Zamolio bih, kao i kolega Markonator, da svi forumaši ovih dana iznesu cenu kupina.

- - - - - - - - - -

hvala puno na ogdovoru,mada se nimalo ne bi slozio sa tobom,cini mi se da sam davno u setembru oziljavao cacanku I sadnice ne da su bile duse sa cudo zila,pricao sam I sa ljudima koji pisu datume kada oziljavaju....svako ima svoje misljenje o perspektivi trzista I svojoj racunici...trudim se da svoje odluke donosim u konsultaciji sa vise osoba koji dobro poznaju tu oblast zato se izvinjavam sto ispade da pitam nesto sto vec znam,uvek je lepo cuti I misljenje drugih koji poznaju tu oblast I onda doneti neke zakljucke.mada je najlepsi razgovor u zivo.koristim I ovu priliku da se pojedinim clanovima iz macve zahvalim da fenomenalnom gostoprrimstvu,posto sam pre mesecak dana imao prilike obici taj kraj I uzivo popricati sa proizvodjacima koji postizu vrhunske rezultate a I obici dosta plantaza....
Važno je da se pronađe najbolje rešenje, a nije na odmet i da se čuju drugačija mišljenja. Predpostavljam da sadnice spremaš za prolećnu sadnju. Ja sam voćnjak i kupinjak uvek na jesen podizao. Nekako mi se čini da mi sadnice boluju i muče se pri prolećnoj sadnji. Pozdrav i javi za cenu ako kod vas pada kiša

Ne vidim razlog da se cena smanji, kvalitet jei dalje odlican. Nema ni jedne budjave kupine, a kisa ce je samo pogurati stose krupnoce tice. Cena i dalje 150

- - - - - - - - - -

Ne vidim razlog da se cena smanji, kvalitet je i dalje odlican. Nema ni jedne budjave kupine, a kisa ce je samo pogurati sto se krupnoce tice. Cena i dalje 150

neka se javi naš kolega koji je sa početka sezone obećao prase i pivo ako bude ova cena.........hahahahah (šalim se)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh