Berba kupina 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Isto i kod nas. 150+5 za prevoz. Ja sam juče pisao kako mi slabo sazrevaju. Još ako i ovih dana malo zahladni, ostaće dosta nedozrelih. Ne verujem da će tu kalijum nešto pomoći

- - - - - - - - - -

Isto i kod nas. 150+5 za prevoz. Ja sam juče pisao kako mi slabo sazrevaju. Još ako i ovih dana malo zahladni, ostaće dosta nedozrelih. Ne verujem da će tu kalijum nešto pomoći

zanima me dali neko radi bez zalivanja uopste I da mu zadnjih mesec I kusur dana nije palo kapi kise I kako je zadovoljan stanjem tj kakvo mu je stanje?unapred hvala na odgovoru

zrenje katastrofa,ima da podbiramo jos mesec dana ako se nastavi ovako sporo zrenje

radim ja nemam uslove za zalivanje treba da vucem vodu deset kilometara ili da busim dubinski bunar 55 evra metar nemam toliko para a kako sam zadovoljan nikako kad je normalna godina imam 6 tona a sad 1600 kilograma kad bi udarila sad dobra kisa nabrali bi bar jos tonu cena 160 din

radim ja nemam uslove za zalivanje treba da vucem vodu deset kilometara ili da busim dubinski bunar 55 evra metar nemam toliko para a kako sam zadovoljan nikako kad je normalna godina imam 6 tona a sad 1600 kilograma kad bi udarila sad dobra kisa nabrali bi bar jos tonu cena 160 din
Nasao sam ovde na forumu ljude iz okoline Kragujevca koji buse bunare za 40 evra po metru sa cevima.Tebi da urade 20 metara to je 800 eura...Seljo Seljo razmisli malo koliko si izgubio samo ove godine? 4 tone po 1,3 eura...a tek prosle kada je cena bila 185 dinara....Ljudi moramo definitivno shvatiti da bez ulaganja nema ozbiljnog vocarstva...i sav proliveni trud padne u vodu...

Nasao sam ovde na forumu ljude iz okoline Kragujevca koji buse bunare za 40 evra po metru sa cevima.Tebi da urade 20 metara to je 800 eura...Seljo Seljo razmisli malo koliko si izgubio samo ove godine? 4 tone po 1,3 eura...a tek prosle kada je cena bila 185 dinara....Ljudi moramo definitivno shvatiti da bez ulaganja nema ozbiljnog vocarstva...i sav proliveni trud padne u vodu...

slažem se sa markonatorom. Ja sam prvo kupio sistem za zalivanje, pa sam tek onda razmišljao šta ću da radim. Što se tiče bunara, može to i dosta jeftinije, ali najviše zavisi od prečnika bunara. Za tehničku vodu za zalivanje sasvim je dovoljno fi 400mm, koliko da se sajlom spusti pumpa. E sad je pitanje na kojoj dubini će se naći voda. Može da bude na 20 a može i na 60 metara. Ako ti je seljo kupina negde na brdu, mrka kapa. Treba naći i pravog čoveka koji se razume da pronađe vodu i da kaže gde treba da se buši.

znam ja koliko sam izgubio da vam se jadam nije vajda kad u ovoj drzavi naj bolje prolaze zna se vec ko nas seljake j kako ko stigne inace ja sam na brdu u okolnim selima su busili 90 pa i 100 metara a zemlja mi rastrkana trebao bi mi jedan bunar za kupinu drugi za malinu treci za voce a sljiva 8 din kad se setim da smo kupinu brali za 15 muka me uhvati hvala vam na dobro namernim savetima

- - - - - - - - - -

znam ja koliko sam izgubio da vam se jadam nije vajda kad u ovoj drzavi naj bolje prolaze zna se vec ko nas seljake j kako ko stigne inace ja sam na brdu u okolnim selima su busili 90 pa i 100 metara a zemlja mi rastrkana trebao bi mi jedan bunar za kupinu drugi za malinu treci za voce a sljiva 8 din kad se setim da smo kupinu brali za 15 muka me uhvati hvala vam na dobro namernim savetima

Ne ucim ga pravopisu nego mi treba pet minuta da razumem sta je napisao, a uz malo znakova sve je razumnije. Moze da pise unazad sto se mene tice.::suncanje::Pogresno si me razumeo, valjda zbog tog "nebi" sto je bilo spojeno a ne razdvojeno kako ti tvrdis da je ispravno. Evo, ja se izvinjavam sto me zbog toga nisi razumeo. A uostalom, ti istu stvar radis za koju me kritikujes. "a i uostalom ovde je tema cena kupine a ne pravopis".

Poslednja izmena:
Vi niste normalni. Dosta vise o tome, svaki put se ponadam da je nesto u vezi sa cenom.

Kod nas je zahladnelo baš dobro. Trenutno je 18 stepeni. Slaba vajda više od branja. Ostaće dosta nedozrelih.

Mozes slobodno da koristis tacku i zarez kad pises; a ni znak pitanja nije na odmet.Ovako, treba vise vremena nebi li nesto razumeo od ove gomile reci.:sta:
Izvinjavam se sto mi je pravopis losaja strana i sto imam samo osam razreda i sto nisam bas obucen da rukujem ovom skalamerijom znaci moracu na neki tecaj iz pravopisa i rukovanja kopjuterom do tad da cutim a cena kod nas od 160 do 175 din

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh