Berba kupina 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
U pozezi je cena 120 dinara,ali akontna,i kazu da ce sve biti isplaceno po zadnjoj ceni,stim sto ocekuju da bude veca od trenutnih 120 dinara.

Ja sam zadnji put brao u četvrtak. Od četvrtka do danas, čini mi se da nije uzrela ni jedna. Ima gomila crvenih, ali nešto neće da zre. Ne znam o čemu se radi.

Mozda previse kalcijuma stavljas kroz kpk, a natocito ako folijarno zalivas. Po meni ne treba previse stavljati jer ce mrazevi da preseku rod, ionako kupina kasni.

Ja sam zadnji put brao u četvrtak. Od četvrtka do danas, čini mi se da nije uzrela ni jedna. Ima gomila crvenih, ali nešto neće da zre. Ne znam o čemu se radi.
Dva vezana hladnija dana plus preko toga hladnije noci a preko toga i malko kisice i jaka jutarnja rosa. Trebalo bi da se vrati u normalu posle par dana sunca a za svaki slucaj dodaj kalijum zbog brzeg sazrevanja a uz to stiti i od trulezi.

Hvala kolegama Nenad17 i Lazi na savetu. kalcijumom sam prskao samo jedanput pre 15-ak dana kad su počele ožegotine.Biće da je od hladnijih noći i kiše koja je kod nas padala. Pustiću ih još danas a sutra ću da berem pa koliko bude

- - - - - - - - - -

kolege, koliko ste plaćali berače

Treba mi pomoc. Sta da ubacim kroz sistem da mi spreci polobicno zrelenje kupine? Zelena do repeljka a od pola zrela.

- - - - - - - - - -

Treba mi pomoc. Sta da ubacim kroz sistem da mi spreci polovicno zrelenje kupine? Zelena do repeljka a od pola zrela.

I veceras 150 plus prevoz.dosta su usporile zrenje...kod mene jos nije polovina berbe...moracu da ih poduprem sa kalijumom

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh