Benzinska kosacica

Pa jel imas merac ulja,sipaj po njemu do maks i amin.Ali sigurno je proizvodjac motora u pravu,sem toga nzm jel ima manja pakovanja,0.6 je standardno maltene za ta ulja za kosilice i slicno,uvek ces to dobiti kad kupujes.

Pa očigledno ću morati po mjeraču, i hvala za info da su pakovanja inače od 600 ml. Nego mi je bilo čudno da je prodavac ladno sipao cijelu bočicu, a ako ja mogu na internetu lako pronaći da treba manje od toga čudi me da on to ne zna.

Код мене на в46 са бригсовим мотором серије 450 (148 кубика) иде око пола литре чини ми се или мало више.

Не знам колико тачно јер увијек купујем литарско паковање па сипам по мјерачу да буде до максимума.

Moje kosilice su gospođe, troše full sintentski 5w30, koji pretekne od malog servisa :ROFLMAO:

Ја исто точим 5w30 што је и фабричка препорука за цијелу годину. Уредно ради већ 14 година чини ми се, не досипам између замјена, пали лако и на 5 и на 40 степени.

Pozdrav,
Kupio sam novu oleomac g 53 tk 4.6ks

Po uputstvu za upotrebu ide sae 10w30 api sg sh ili vise.

Da li odgovara nisotec 4t garden, posto vidim da mu je dobra cena ili treba bolje?

Inace SAE30 (monogradno) nema veze sa 5W30 ili 10W40 ili bilo kojim multigradnim uljima , koga zanima ima literature na netu od proizvodjaca ulja i zasto proizvodjaci preporucuju SAE30 u male 4T motore a ne ove sa duplim gradacijama.
Kako imam ulja i za auto i traktore i odustao i od sintetike i mineralnih , kupio SAE30 i sipam u ove male 4T motore.

Према свецу и тропар. Ако се користи само преко љета и по топлом времену она може. За хладније дане (већ испод десетак степени) тридесетица зна да брљави, а и препорука произвођача је да се тад користи мултиградно (упутство које дође уз машину).

На крају крајева, битније од свега је да га има довољно и да се редовно мијења. Многи и поред тога што иде пола литре не мијењају по 200 сати већ само досипају ако зафали.

Razumeo, hvala Vam na odgovorima. Prvo punjenje ce ici taj Nisotec posto se prvo ulje menja posle 5sati rada, a za posle cu uzeti 10w30.

Према свецу и тропар. Ако се користи само преко љета и по топлом времену она може. За хладније дане (већ испод десетак степени) тридесетица зна да брљави, а и препорука произвођача је да се тад користи мултиградно (упутство које дође уз машину).

На крају крајева, битније од свега је да га има довољно и да се редовно мијења. Многи и поред тога што иде пола литре не мијењају по 200 сати већ само досипају ако зафали.
Ebem ga Philby jel si ti vide nekog da koristi kosačicu zimi? :) U ostalom čak i da je koristi vrlo brzo bi se ugrejala tako da gustina ulja ne bi igrala veliku ulogu zima-leto. Jedino što bi malo teže upalila zimi sa gustim.

Složio bih se da je najbitnije da ga ima dovoljno. Promena... neke preporuke su stvarno smešne i besmislene. 200 sati bi svakako bilo praviše. Najbolje sam proveriti u kakvom je stanju ulje pa ga shodno tome menjati ako ima potrebe. Što bi menjao ulje koje deluje savršeno čisto ima i normalnu boju bez obzira na sate. Ulje kada promeni strukturu i izgubi svojstva jasno to pokaže bojom.
Takođe ne mislim da je odbir ulja toliko bitan dokle god nije previše gusto ili previše retko 30 preporučuju moglo bi i 40 bez problema verovatno i 20 bi moglo.

Код мене се користи од марта до новембра, некад ми је лакше покупити опало лишће косилицом и ако нема траве.
И ја сам мислио да је свеједно, али је баш ружно радио мотор кад тек упали да ме то нервирало и нисам хтио да опет експериментишем. Већ десетак година сипам 5w30 и миран.

Nazad
Vrh