Benzinska kosacica

@grabik

Ајде да већ једном ставимо тачку на ову тему.
Ти си запео за цијену, да је прескупо и слично, а цијена уља је занемарива ставка у експлоатацији сваке машине без обзира да ли се ради о пар децилитара за косилицу или 150-200 литара за трактор. Машини која се редовно користи и која се сваке године бар неколико пута отплати може се обезбиједити бар тих пар замјена уља у току сезоне (код мене 2-3 пута годишње, односно на сваких 50 сати рада). Да ли ћу потрошити 30 марака за двије литре уља или 15 за 1.8 литара у мањем паковању је небитно ако ће машина радити без грешке онда кад мени треба.

Што се тиче тога да ниједан произвођач не препоручује синтетичко уље 5W30, ево препорука за машине које ја користим.

Просто, покрива све температуре које покрива и SAE30, али је опсег на нижим температурама већи, машина пали на први потез ужета и одма ради како треба. Знам да ће опет кренути прича како се коси углавном на вишим температурама, али ја косим кад имам времена, не кад су прилике идеалне. Није ни то често (5-6 пута годишње), али нећу због пар марака уштеде да се нервирам тих неколико дана.

Slazem se ako neka ima mukte 5W30 , neka sipa nista kosilici nece biti ali ekonomski je neopravdano sipati tako skupo ulje.

Neće od dede da naprave mladića, ali će se deda mnogo bolje osećati i biti sposbniji za mnoge stvari. Među našim ljudima pogotovo po selima važi neko ubeđenje da je vežbanje za mlade ljude, kao i sport. Obično na starije ljude koji treniraju po selima gledaju kao da su opaljeni.
ja sam danas istrcao 10km i vozio bicikli 30km...u pravu si da se čovek koji i trenira bolje oseća.

Poslednja izmena:
ja sam danas istrcao 10km i vozio bicikli 35km...u pravu si da se čovek koji i trenira bolje oseća.
Molim !?! Po ovoj toploti? Koliko godina imaš? Pa nije bre ni čudno što imaš problem sa leđima. :ROFLMAO:

Ako je tačno ovo što si napisao to znači da si u izuzetno dobroj kondiciji. E sad, izgleda da preteruješ. Pogotovo bajs. Poznato je da biciklisti imaju problem sa leđima zbog neprirodnog položaja u kome se kičma nalazi tako da bi ti one vežbe i te kako značile.

Ali znam da je teško ubediti ljude koji aktivno treniraju. Jedan moj drugar baš biciklista možda nije baš pro, ali tu je.
Skup trkački bajs, odelce ono biciklističko, cvidže i piči lik ture 80 km. Plus teretana manje više redovno. Lik 86. godište, trbušnjaci mu se nadziru (pogotovo u leto kad se sredi da izgleda dobro :)) ali žali se na probleme sa lumbalnim delom kičme.

Ja mu pošaljem ove iste vežbe. Verujem samo da je iskliktao video na brzinu i kaže mi kako to nije za njega jer on trenira u teretani, vozi bajs itd...
U suštini vidim da lik konta da su to vežbe za neke penzionere koji imaju velikih problema sa kičmom i teško su pokretni.

Pokušao sam da mu objasnim da te vežbe lako mogu da se prilagode njegovim fizičkim mogućnostima, da ljudi koji su u bolovima ili dosta stari verovatno ne mogu da ih rade... Ali ne on ima svoje u glavi i verovatno je nastavio da tera po svome bez da je ikad probao vežbe.

Nisam uspeo da mu objasnim da se skoro sa svim vežbama koje se rade u teretani pogađaju drugi mišići i tetive i da mnoge od njih deluju kontraproduktivno na pravilno držanje lumbalnog dela leđa i stanje kičme uopšte. Pogotovo ako se tome doda vožnja biciklom.
Verujem da danas ima jako malo profesionalnih biciklista koje ne rade redovno ovakve ili slične vežbe za donji deo leđa.

I da ne odem baš totalno u off. Ova trava sad ni da je kosiš ni da je ne kosiš. Sve neke tanke izbile mestimično. Neka padne bre kišurda pa da kosimo travu ko ljudi. A da suncokret i soja krenu! ;)

Poslednja izmena:
@dusanboss 51.g. zanimljvo je da su mi sve hronicne povrede uglavnom od poljoprivrede, pa sam vremenom naučio da smanjim gas, sad radim samo koliko mora i mogu.

nisam primetio da je bilo vruce :)

@j00j4nt200
Ја би направио неку мању рампу за утовар коју можеш лако убацити са стране. Комад плоче попут оне за шаловање и одговарајућу закачку да не бјежи (уклопиш је са том фабричком гдје се браве врата).
Uspelo je, hvala 👍 Kosilica ima rucku za nosenje napred i prilično velike tockove pa je dovoljna i uža daska-rampa uz pridrzavanje. Probao posle da upalim, pali bez problema.

Nazad
Vrh