Čugi
Zaslužan član
Као што написах горе, ту сам је у густој трави подигао на 10цм и после спустио у другом пролазу и поравнао. Јбг много побегла трава у том делу плаца...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Stihl je Stihl i kraj priče.Тачно у нашем народу има доста Чорби из Сложне браће...немере то без кабла...народ који тешко и са неповерењем прихвата напредак технике и технологије...елем, направио сам искорак у непознато и први утисци су изузетно задовољавајући.
Да кренемо од оног што највише боде очи-моно ручка која је израђена од дебље металне цеви и која се спаја са кућиштем преко масивног металног носача (сл.1). Све је тако упаковано да нема ни мало луфта. Затим, кућиште је израђено од метала и пластифицирано је, а даље се све вози на точковима који по газећем слоју имају гуму и котрљају се на дуплим лежајима (сл.2).
Како је ово "entry level" косилица у Stihl понуди, тако је и мотор снаге око 2,5кс. Да ли је мало све зависи од потреба, али тај, назовимо га недостатак, компензује по потреби максималном висином кошења од импресивних 10цм (сл.3). тако да је без проблема одрадила део травњака са високом травом и после у другом пролазу на стандардниј висини поравнала (сл.5). Висина се иначе централизовано штелује у 7 позиција преко тастера сакривеног у попречној ручки која се надовезује на носач управљачке ручке.
Има додатак за бочно избацивање и уметак да затвори назад када се исти користи, или када се малчира (сл.4).
Део травњака је под благим нагибом, али су точковии лако се гура.(сл. 6 и 7).
Мотор...у овој серију није Лонцин него Рато, свакако Кинеске производње. Преде и ради како треба, видећемо докле ће, свакако је ту 5 година гаранције. И ето мало на брзину података, кога још нешто интересује нека слободно пита.
Уздравље
![]()
Propušta jer je definitivno prevelika trava za kosačicu. Kad se kosi redovno neće biti problema.Na 5-oj slici koliko vidim propusta mnogo trave ne pokoseno ?.
Brate al je nahvali ni da si reklamu za Stihl pisao.Да кренемо од оног што највише боде очи-моно ручка која је израђена од дебље металне цеви и која се спаја са кућиштем преко масивног металног носача (сл.1). Све је тако упаковано да нема ни мало луфта. Затим, кућиште је израђено од метала и пластифицирано је, а даље се све вози на точковима који по газећем слоју имају гуму и котрљају се на дуплим лежајима (сл.2).
Како је ово "entry level" косилица у Stihl понуди, тако је и мотор снаге око 2,5кс. Да ли је мало све зависи од потреба, али тај, назовимо га недостатак, компензује по потреби максималном висином кошења од импресивних 10цм (сл.3). тако да је без проблема одрадила део травњака са високом травом и после у другом пролазу на стандардниј висини поравнала (сл.5). Висина се иначе централизовано штелује у 7 позиција преко тастера сакривеног у попречној ручки која се надовезује на носач управљачке ручке.
Има додатак за бочно избацивање и уметак да затвори назад када се исти користи, или када се малчира (сл.4).
Део травњака је под благим нагибом, али су точковии лако се гура.(сл. 6 и 7).
Мотор...у овој серију није Лонцин него Рато, свакако Кинеске производње. Преде и ради како треба, видећемо докле ће, свакако је ту 5 година гаранције. И ето мало на брзину података, кога још нешто интересује нека слободно пита.
Уздравље
![]()
Ne bih ovu mono-ručicu napisao kao neki napredak tehnologije. Više kao novi, smeli dizajn koji stvarno izgleda cool i verujem da je zgodno za oko voćki kao i za skidanje kutije za travu. Ipak i dalje mi ne uliva poverenje na duge staze. Lepo deluje ta kosačica verujem da je sve to dobro, kvalitetno napravljeno. Drago mi je da si zadovoljan kupovinom.Тачно у нашем народу има доста Чорби из Сложне браће...немере то без кабла...народ који тешко и са неповерењем прихвата напредак технике и технологије...елем, направио сам искорак у непознато и први утисци су изузетно задовољавајући.
Vrlo moguće. Ne napravi dovoljno vakuma da ispravi travu prilikom košenja pa ne iseče lepo.Не знам...на мањој висини је све у длаку, видиш доње слике. Можда је због тих кривих фенси ножева који су и за малчирање...
Увек косилице чистим после употребе, било је залепљене траве за једну грудву да тако кажем.
Ne znam. To mi prvo pada na pamet. Za vakum je bitan oblik noža tj. veličina krilaca. Što veća krilca-jači vakum.@dusanboss Kako ona moja stara kosilica sa ispucalim kucistem,istrosenim nozem,motorom koji sporije radi ,pravi bolji vakum od john deer kosilice ?.Nema sanse da je vakum u pitanju po meni ...
I nema te kosilice da je trava prevelika,ako motor ne menja obrtaje pri radu,mora pokositii pa da je 1 m visoka trava.Kako one gradske komunalne kosilice kose po pola metra travu bez problema ...
Jel si proveravao da nije krivo kućište ili prednji točkovi?Ako su prednji točkovi "popustili" u odnosu na zadnje onda ćeš bolje da kosiš u rikverc nego napred.Moja stara kosilica je obicna neka Briksova,nzm kako ali radi ....Ova druga samo da poludi covek nista drugo ...
@dusanboss E ja imam taj zadnji noz,kako ga je on nazvao ''Atomic'' blade ,tj taj sam kupio da probam umesto njenog frabrickog noza ,i nije radio nista bolji posao.Na njoj fabricki noz je ovakav isti.Sad je pitanje,posto ocigledno ovaj noz Atomic ,sto sam kupio ne spada u ''high lift'' high vacum blades ,nzm jel i njen fabricki noz isto neki low lift tipa ili nije ...
Imaš problem ispred noža, jer u nazad kosi dobro.A ako nisi naopako okrenuo nož, onda problem imaš napred, točkovi,kućište jer i nazad kad vučeš nož dolazi pre svega toga.Na staroj kosilici je sve krivo i popucalo,svaki tocak svoje kolo vodi,i opet kosi jako lepo.Noz istrosen skroz na skroz,nema ni blizu oblik i tezinu kao nov kad je bio,i kosi ....Ne ova druga kosilica,john deer nije nigde kriva,potrose a,kao iz fabrike je maltene.
Kad kosi bez korpe treba da je zatvorena sa strane sa plasticnim poklopcem.Nije prigusen motor,po zvuku znam sigurno da ima dobre obrtaje,sem toga filter vazdusni je nov,prosle godine karburator detaljno cistio takodje,do motora nije.Ostaje mi da kupim noz neki koji je agresivniji ,tj pravi veci vakum,pa mozda pomogne,posle toga nzm sta cu.
Nzm sta moze biti problem napred iskreno,nema nicega napred,menjac je pozadi na kosilici,tockovi su iste velicine.Kad je guram napred odma je noz prvi,ka nazad ima neka gumena zavesa,pa menjac pa tek onda noz.Vidi se dole na slikama.Zadnja slika je njen fabricki noz,sad kad gledam ,definitvno ne deluje agresivan noz,tj sigurno ima boljih da prave veci vakum ispod kosilice.Crveni noz na njoj je taj drugi sto sam kupio kao neki univerzalni,taj ne radi nista drugacije od ovog njenog,isti djavo ...
Probao sam i da pustam i podizem prednje tockove,tj da bude niza ili vislja kosilica napred,opet ne znaci nista,isto propusta travu pomalo nebitno u kom su polozaju prednji tockovi.
![]()