Benzinska kosacica

Moguće, nisam ga čistio dugo. Pojma nemam da se i tako manifestuje taj problem. Čijem dvojica komšija isti imaju. Samo nam turiraju kosačice. :)

Probam pa javljam.

Nije regulator. Začepljena ti glavna dizna.
To je ona što steže lonče.
Na novijim B&S plastičnim karburatorima ne steže glavna dizna lonče već ima ovu plastičnu trocevku.

Tip kaze da se cisti tankim bakarnim zicama , ne koristiti metalne.
Takodje ako ima automatski cok i on moze biti uzrok.

Stare četkice za karburatore su imale bakarne vrhove, ali to više ne može da se kupi.Ali zadovoljavaju i kineske plastične,samo da su guste.

A i košta set 400 din.

Za male karburatore, sipaš benzin u posudicu, koju zalepiši za renovator, ubaciš karburator i pustiš renovator da radi, rastrese svu prljavštinu garantovano.Pakistanska "ultrazvučna kadica" koja provereno radi posao.

Stare četkice za karburatore su imale bakarne vrhove, ali to više ne može da se kupi.Ali zadovoljavaju i kineske plastične,samo da su guste.

A i košta set 400 din.

Za male karburatore, sipaš benzin u posudicu, koju zalepiši za renovator, ubaciš karburator i pustiš renovator da radi, rastrese svu prljavštinu garantovano.Pakistanska "ultrazvučna kadica" koja provereno radi posao.
Sta je ''renovator''?

Џиз, Луиз! :oops:

Како се ја овога нисам сетио!?

Морам да направим неки такав "имплемент".
Svaki motoric kojemu se stavi na osovinu nebalansirani uteg ce da vibrira ali razlika ultrazvucne kade i nekog motora je u brzini vibriranja.
Motor koji vrti recimo 5000o/min ima 83 vibracije u sekundi dok ultrazvucne kade imaju od 20000 do 45000 vibracija u sekundi.

Test prave ultrazvucne kade , stavi se kuhinjska folija velicine kadice, ukljuci 60sekundi kada na max jacinu , folija mora da bude kao sito izbusena.

Ima neke veze sa ciscenjem karburatora , nemojte kupovati one male ultrazvucne kadice 1 ili 2 litre , ono ne moze da vam ni prsten ocisti , bacen novac.
Najjeftiniji nacin napraviti , nije jeftino ali na aliexpressu postoje KIT-ovi (svi dijelovi) , cak do 900W ili vise , ultrazvucni rezonatori su 60W snage vecinom . Postoji i kratak video kako se to radi, ako nekog zanima nije dugacak.
Te kadice ciste na principu KAVITACIJE.

Ako toliko osteti tu foliju,jel nece ostetiti tako i npr karburator ili neke slicne delove ?.Kavitacija znam sta radi npr u hidraulici,moze unistiti sve zivo ,nzm jel to isto i ovde slucaj ...

Hoce ako drzis jako dugo , zato postoji tajmer. Fabricke imaju i takozvane sweep , da ne bi dolazilo do takozvanih stojnih valova u kadi , da energija djeluje podjenako na citav kadi.

Nikada nisam imao potrebe čistiti karburator ultrazvučnom kadom, uvek sam uspevao očistiti četkicama i pročistiti dizne bakarnim žicama.
Baš sinoć sam opušteno očistio jedan Keihin od Honde gcv160. Nije bilo potrebe za bilo kakvim treskanjem.

Ako toliko osteti tu foliju,jel nece ostetiti tako i npr karburator ili neke slicne delove ?.Kavitacija znam sta radi npr u hidraulici,moze unistiti sve zivo ,nzm jel to isto i ovde slucaj ...
Folija je debela 10 mikrona. Teško da ćeš nešto oštetiti ako vodiš računa i ako nije stvarno osetljivo.
Kavitacija je ovde znatno slabija nego u turbinama i sl. U stvari ovde je poželjan efekat koji učestvuje u čišćenju.

Nije regulator. Začepljena ti glavna dizna.
To je ona što steže lonče.
Karburator prvo oprati ,procistiti detaljno,svaka rupica da je cista,dizne,sve,brake cleaner,sve mora biti hirurski cisto,i tako da se i vraca na masinu.Imao sam slican problem na kosilici i resio sam to pranjem karburatora.Isti problem imam i na motornom peracu za masine,ali jos uvek skupljam volju da i na njega to odradim :D,nakupicu je valjda ove godine.
To je to.
Oprao karburator, izduvao ga kompresorom i sad prede... Na oko nije bio prljav. Jedino spolja. Ali očigledno da je nečeg bilo u diznama.
Ne znam samo kako ja nisam znao za ovo, a bakćem se sa tim kosačicama već 20+ g. Sad deluje logično, iz prva nisam pomisli na karb.

Budza! Posle 15 min rada opet krenla da turira. Sta moze da bude? Jedino da ima prljavstine u rezrvoaru pa da je odatle opet zpusilo diznu?

Nije valjda da si prao karburator bez da si skidao i oprao rezevoar xd...to ne ide jedno bez drugog.Ja kad sam to na mojoj kosilici radio,rezervoar je isao dole obavezno,nisam hteo raditi isti posao 2 puta,ali sam se jos osigurao dodatno sa filterom za gorivo.Trebalo bi svaka kosilica da ima filter,mnogo su sitne te rupice u karburatoru,lako se zapusi.

Чек', чек'...

Аркадије, 'е л' ти то на сличици косилица која носи марку познатог 'мериканског произвођача пољопривредних машина? :oops:

Nazad
Vrh