Benzinska kosacica

To što si napisao bi jedino AS motor zadovoljila.
Ali je cena paprika..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Gledao sam vec te AS, nije mi jasno u cemu je caka sa njima kada su iste snage kao ove obicne da kazem od oko 4 kw a one su specijalno namanjene za visoku travu, a ove nisu, a iste snage.. ?

Ima jedna u neposrednoj blizini AS motor 21, cena 600 eura.

imam jednu as 21 kao nova, dvotaktna. Meni je spora. Za cenu koja svima odgovara rado bi je prodao i kupio neku brzu...

Juce posle prvog kosenja trave dok je jos bio vreo motor zamenim ulje za ovu godinu.Nisam imao ovog levo ulja dovoljno,njega dolivam u staru kosilicu posto trosi ,pa sam sipao ovo Hondino ,motor je Briksov ,i znam da trazi sae30 po upustvu ,nzm jel sam pogresio sa ovim uljem ?.Kontam da ne bi trebalo biti problema ...

Нема грешке. Ја у своју сипам 5W-30 јер се доста коси и у касну јесен па да не зеза на нижим температурама.
Врти се уредно од 2012 чини ми се, у сезони сваке седмице по 2-3 сата просјечно.

Aj' da pitam jedno prosto pitanje... Da li kosačice sa sopstvenim pogonom mogu da se guraju napred-nazad kao obične na struju, ili moraju da idu u samo jednom smeru, pa da se pravi krug ili slično? Pitam zbog manevrisanja oko drva...

E baš to htedoh da pitam, da li se kosačica sa isključenim pogonom teže gura od kosačice bez pogona?

Ako se kosilica za iskljucenim samohodom teze gura to je samo zbog sopstvene velike tezine,jer one uglavnom imaju velike motore i sire,teze sasije,tj zahvate ,a sam samohod nema 2 kg mozda ,bar na mojoj kosilica,kad bi to sve poskidao ne bi primetio razliku u guranju kosilice.Ne pruza on nikakv otpor kad je iskljucen,ja na mojoj kosilici skoro nikad ne koristim njen samohod,jednostavno mi ne odgovara,jer obilazim mnogo drveca,ruza,cveca,mrzi me non stop stiskam,pustam onu rucicu ...Kad se ne koristi samohod,koristis je kako hoces,kosis u rikverc,u napred ,u krug ,nebitno.Ja kosim u rukverc skoro uvek jer glupa kosilica i dalje ne kosi kako treba ka napred,propusta malo trave ....ide mi na zivce.

Evo malo košenja po ovim teškim uslovima. Brigs od 5 konja povrememo dobro zadimi u gustoj travi, ali izvlači.
Bočno izbacivanje dosta pomaže rasterećenju motora.
3ca60d35f473d444c5e33d10a8edb3f3.jpg
23e4eacabafacab0e6c16fba519a6236.jpg

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
65fe07e3299ad254e075bbacb9bc74ff.jpg

Ja ovako nesto trazim da moze da kosi i ovakvu travu bez problema na povrsini od 30 ari..
S tim da bih najradije uzeo kosilicu koja ima mogucnost da sakuplja u korpu i mogucnost da se skine korpa pa kada je velika trava da izbacuje sa strane, da bude samohodna naravno.

Skoro sam imao u ponudi Hondu 537 kao nova do duse bez korpe ( za to bih se morao snaci nekako ) za 350 eura, ali ona nema mogucnost da izbacuje sa strane, bar taj model koji sam imao u ponudi, pa sam odustao.

Uzeo bih neku jacu, 6-7 konja, sa ovim mogucnostima koje sam naveo, video sam i da briks ima motor od 6,75 hp u ovim verzijama, samo se tesko nalaze.

Da li ima neko preporuku koje modele da trazim i gledam sada uglavnom dovlace polovne od preko i mislim da je pravo vreme za kupovinu, budzet do maksimalno 500 eura.

Pogledaj neku sa brigs ili hondinim motorom.Nece biti te snage ali bi bila nova.Vidi i na anatas prodvnici se prijavi na mail za novosti i kupone.Moze da se dobije kupon od 5000.

Juce pokosio , ispao osigurac i usao u kosilicu ,odletio nekoliko metara udesno , malo grunulo , rastavljanje i ispravljanje 10 tak minuta i vozi dalje, malo noz zasjekao nosac ,gumu , vijak i felgu (lim oko 1,5mm) , nozu nista a ni kosilici.
kotac.jpg

Da li neko zna kako rešiti problem kada kosačica konstantno turira gas?
Znam da verovatno ima veze sa centrifugalnim regulatorom. Jel vredi zezati se spolja sa podešavanjima? Ne bih baš da rasklapam celu kosačicu.

Karburator prvo oprati ,procistiti detaljno,svaka rupica da je cista,dizne,sve,brake cleaner,sve mora biti hirurski cisto,i tako da se i vraca na masinu.Imao sam slican problem na kosilici i resio sam to pranjem karburatora.Isti problem imam i na motornom peracu za masine,ali jos uvek skupljam volju da i na njega to odradim :D,nakupicu je valjda ove godine.

Nazad
Vrh