Nebojsa Jer
Član
Lepo radi ali bas sporo...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ova presa sa tvog linka je prilicno star model sa pocetka 70-tih.Rivijere su odlicne prese medju manjim presama mozda i najbolje,sto ti moze potvrditi svaki majstor koji se imalo razume u prese.Moja preporuka ti je da potrazis neki malo noviji model,konkretno ovaj model kao sa tvog linka nisam imao prilike da vidim u radu pa neznam kakva je u radu sto se brzine tice,noviji modeli su jako brzi u radu ja posedujem Riviere casalis rc42 i za jedan dan uradim i po 3000 bala sto je po meni odlicno za balirku koja pravi male bale.Vezaci su RS (rasspe solingen)jako puzdani,odlicna zastita klipa i igala ako su sve kocnice ispravne skoro je nemoguce da dodje do nekog loma.Necu dalje da duzim moja preporuka ide za ovu marku a ima i drugih marki koje su takodje dobre,Ama, Someca,Gallignani...To su sve jako dobre prese koje nisu nista losije od ovih ,,izvikanih" a cenovno pristupacnije i delovi nemaju cenu kao da su za svemirski brod.Niko nista? Nije valjda toliko dobra da ste ostali bez teksta?![]()
Pa tačno je da je spora, ako se ne varam model je od '66 godine, a sto se tiče brzine, pa znao sam i po 2000 bala napraviti dnevno, sto i nije loše za ovakvu balirku, a što se tiče osiguranja od koje kakvih lomova i pucanja vezača i savijanje igala, zaista je pouzdana, kod mene je dosla u malo rasutom stanju, ali sam je uz pomoć majstora levaka i našeg uvaženog moderatora Matica, jove( iz obrenovca ako se ne varam) i sa jos nekoliko drugih clanova ( neka mi oproste sto se ne mogu sjetiti svih imena) rijesio dosta problema koje sam imao kod nje, a to su u glavnom bili problemi oko paljenja, i neravnmijerne dužine bala, kao i same geometrije bale, ali eto sad radi kao sat, ja sam zadovoljan, mada ja ne radim puno površine negdje oko 4-5 ha sebi i oko 10-20 ha usluznog baliranja na godisnjem nivou ( sto je nekih ajde da ne pretjeram oko 15k do 20k bala zavisno od trave).
Ma ja tu presu dobijam u zamjenu za auto a posto pocinjem ozbiljnije raditi poljoprivredu treba mi presa vise nego auto! Planiram raditi za sebe oko 2000 sijena i bar oko 1000 slame i mozda nesto usluzno ali toga nece biti puno! Procitao sam temu od korica do korica pa sam tu vidio da i ove rivierre nisu lose a odgovara mi i cijena! Znaci sve u svemu proba prije kupovine pa cu onda vidjeti sta radi i kako, samo da odradi ovu sezonu pa preko zime utezanje!
Inace planiram je vuci sa 533 jer mi se cini da c360nema sta raditi sa njom!
- - - - - - - - - -
Ova izgleda extra ali i cijena je ohohoooo!![]()
Ma ja tu presu dobijam u zamjenu za auto a posto pocinjem ozbiljnije raditi poljoprivredu treba mi presa vise nego auto! Planiram raditi za sebe oko 2000 sijena i bar oko 1000 slame i mozda nesto usluzno ali toga nece biti puno! Procitao sam temu od korica do korica pa sam tu vidio da i ove rivierre nisu lose a odgovara mi i cijena! Znaci sve u svemu proba prije kupovine pa cu onda vidjeti sta radi i kako, samo da odradi ovu sezonu pa preko zime utezanje!
Inace planiram je vuci sa 533 jer mi se cini da c360nema sta raditi sa njom!
- - - - - - - - - -
Ova izgleda extra ali i cijena je ohohoooo!![]()
dali neko moze da mi kaze kakva je presa,internacional b 47,mislim ovako vase misljenje__-
Fergo, fergo. Prevelik je ursus za nju. Jedino ako imas brda pa onda je lakse sa ursusom jer je tezi pa te nece svlacit i slicno.
veoma stara,cuo sam da je promasaj internacionala!