Balirka

Dodaj jos koju nulu kad vec fantaziras

Imas likova koji su profesionalni u svom poslu i rade kako treba , i nece ljudi da gube vreme na likove koji ne znaju nista o svojim masinama i ne odrzavaju ih!!! A takvih na forumu koliko vidim ima koliko hoces!
Pokusavam da im pomognem da se manje pate, ali oni znaju bolje.Samo napred!

Usput kad ih jebe presa ne valja spaga, ne valja detelina , ne valja njiva ... nista ne valja samo njihov rad valja.

E zbog takvih imam posla, a ne zato sto sam alav ,i nikad dosta para itd.

Prijateljski pozdrav

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Poslednja izmena:
Najbolji i najkveliteniji ali i najskuplji je kite novi sad..
Ili recimo jašo mika-stara pazova 064/314 58 79
Ima dobre zamenske rezervne delove iz male privrede...

Pozdrav sta je pametnije trenutno uzeti rolo presu ili za male bale,i koje su preporuke . Radila bi nekih 6-7 hektara deteline + nesto slame i ostalog. Nije problem utovar ni jednog ni drugog.

Sada su cene sve samo ne normalne.One koje su koštale 4-4.500 sada su 6.000.Oprema klot, kao da se pare beru na drveću.Za te traktore letva lanac ili valjak varijanta dolaze u obzir a sam odluči da li hoćeš da vezuje na kanap ili mrežicu.Moja preporuka je mrežica svakako ali opet na tebi je samo izbor.

Sada su cene sve samo ne normalne.One koje su koštale 4-4.500 sada su 6.000.Oprema klot, kao da se pare beru na drveću.Za te traktore letva lanac ili valjak varijanta dolaze u obzir a sam odluči da li hoćeš da vezuje na kanap ili mrežicu.Moja preporuka je mrežica svakako ali opet na tebi je samo izbor.
Ta cena je skroz prihvatljiva s obzirom da su kod nas cene malih presa oko 4000 za welger 52-53 koje su se najbolje pokazale. Koji modeli su provereni od tih rolo presa sta se uzima najvise ? Da su dostupni i delovi i ostalo.

Kolege, JD 540 rol presa kupuo bih jednu, ima ih baš puno u ponudi u mojoj okolini i čini mi se da se mogu naći u baš dobrom stanju s obzirom koliko su stare, to bi mi bila prva rol nema baš puno trenutno da radim. Ja sam trenutno na prelazu za kocke više ne stižemo a za rol to ne bi bilo puno posla. Komšije i rodjaci svi koji imaju su letva lanac kupljene još dok su bile dosta jeftinije, sa kajševima niko nema iskustva, radila bi samo seno i slamu. Interesuje me ako je neko radio sa sličnom, valja li to nečemu?

Sad vidim pogrešio sam temu, prekopitacu u rolo balirke😁

Poslednja izmena:
Igram se po malo.
5e8bf8fb47fea7772a3d23190a989345.jpg

Poslednja izmena:
Јеси имао проблем са карданском ламелом на 542? Мени је преса зезнула ламелу, нитне попустиле па шлицовало рупе по 1-1,5цм. И кад ради кардан то лупало као да се зубчаници сударају.

Lamela je jos fabricka na traktoru, 549 je

Mozda se to ne desava jer je na 549 540 na kardanu na 1800 obrtaja a ja ga vozim i na 1900-2000 pa manje oseti te trzaje od prese.

Kad ga vozim npr na 1500-1600 onda fino stenje , ovako kad ga natisnem ima 100 udaraca u minuti pa pravi manje zalogaje i lakse joj je a i tvrdje bale budu kad je napravi iz 10 udaraca.

Ја сам мислио да је 542, мислим да нема бољих трактора од 542 и 549 за пресу. Таман толико снаге да лепо раде, а осете свако прекомерно оптерећење на кардану. Не можеш да преоптеретиш пресу као што би неки јачи трактор то урадио. Ми за Зетором 7011 вучемо пресу али најлепше је радила са 542.

Na 549 npr je specificno jer su na visokom obrtajima 540 na kardanu , samim tim ima vise snage u radu nego gde je sporiji kardan.Lakse nosi.

Mada kad je za rusa zakacim i 1000 obrtaja kardana ...leti

Samo nezgrapan za okretanje pa ne vozim sa njim, ali brze ide, veci izbor brzina

Код мене комшија са Урсузом 902 вуче такву као твоју пресу, али по мени ова твоја комбинација много боља. По мени, већи обртаји више удараца у минути и лепше бала испадне.

Nazad
Vrh