Balirka

WELGER je i duplo bolja,ta Internacional ima komlikovane petljače. Internacional430 B ima rs petljace tu traži ovu ti nebi preporučio.
International 430 nema ni jedna sa rs petljačem jedino 435D i 445D imaju rs. International petljač je stvarno jednosatavn i vrlo pouzdan. Jedino onaj stari tip sa fiksnim nozevima je problematičan ali njega skoro pa više nema. I welger i international takodje kruta veza nema lanaca za prenos.

Poslednja izmena:
Oznaka na pločici je 430T, čini mi se da su pokretni noževi. Jel puno za nju dati 2000€? Prodavac tvrdi da je ispravna al nismo probavali. Imala je neki unfal vidio sam da je ram od igala varen. Znači ako je uzmem morala bi se pretresti komplet sve, pa me zanima i dostupnost rezernih dijelova.

Za 2000 po meni mnogo za neku koja je imala lom. Ajd da takva ispravna kosta 4 -5000 pa i da se razmislja.
A koliko shvatam i ti misliš da je treba servisirati, znači jos para uloga.

Oznaka na pločici je 430T, čini mi se da su pokretni noževi. Jel puno za nju dati 2000€? Prodavac tvrdi da je ispravna al nismo probavali. Imala je neki unfal vidio sam da je ram od igala varen. Znači ako je uzmem morala bi se pretresti komplet sve, pa me zanima i dostupnost rezernih dijelova.
Ako je imala havariju bolje ne uzimaj bez obzira koliko je jeftina, havarija na ovoj presi su retke ali ako se to desilo tu još nešto ne valja vezači sa pokretnim nožem rade besprekorno. A mislim da za 2000e skupa.

Jel bolja opcija fahr hd 400 od welgera 52. Sad mi nudi lik ovog fahra u odličnom stanju još mi garantuje da će odradit jednu sezonu? Kako god ispada jeftunija za 1000€ od welgera 52. Od interncionala sam odustao nismo se našli u cjeni zapeo je na 1900€. Ovaj fahr se može uzet za 2800€. Da napomenem da baliram između 4000-6000 bala godišnje, dnevno najviše do 600 bala

Sve one idu lepo kada su ispravne.Taj Fahr ima lančane prenose pogona a s obzirom da joj je 40+godina ko zna u kakvom je to sve stanju.W 52 opet ima pogone preko šeskant osovina i gomile kućišta i reduktora bez lanaca što opet ko zna u kakvom je stanju.Ja bi gledao W 61/63, imaju dva lanca i to je to, cenovno su tu gde i 52 a mnogo moćnije i brže prese.

Nisam siguran za tu Welger, za DF znam da nije preteska i "zavaljena" ako si na to mislio posto vidim da si iz brdovitog kraja.
Ja imam hd380, 400 bi trebalo za nijansu da je veca, tj samo tunel.
Moje misljenje je da su bale velike i teske pogotovo ako nemas bas mlade i utegnute ljude za utovar.
Sto se tice nje same i kvaliteta izrade tu nema mnogo sta da se prica, kvalitet je vrhunski, samo ako nije slomnjena od rada.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Sve one idu lepo kada su ispravne.Taj Fahr ima lančane prenose pogona a s obzirom da joj je 40+godina ko zna u kakvom je to sve stanju.W 52 opet ima pogone preko šeskant osovina i gomile kućišta i reduktora bez lanaca što opet ko zna u kakvom je stanju.Ja bi gledao W 61/63, imaju dva lanca i to je to, cenovno su tu gde i 52 a mnogo moćnije i brže prese.
Daleko od toga da w61 nije najsposobnija presa od svih tu navedenih, a jel' ona nema 40 ili mozda 50 godina? I kako se desilo ovom IHC da sjebe nosac igala, kada i ona nema lanac?

Ih 430 ima jedan lanac od pikapa gledao sam... Pa ko će znati šta se tu dogodilo lik kaže da je presa tako uvezena on je samo probao kao i to je to. Možda je zapeo za nešto dok se okretao đavo zna, uglavnom je ram koji drži igle varen.

Daleko od toga da w61 nije najsposobnija presa od svih tu navedenih, a jel' ona nema 40 ili mozda 50 godina? I kako se desilo ovom IHC da sjebe nosac igala, kada i ona nema lanac?
Kocnica, kljun u tunelu nije zaustavio malj, a igle ostale gore... spala sipka koja pokrece-izbacuje kljun u tunelu kada igle krenu gore.... ne pitaj me kako znam.....

Kod mene taj kljun izbacuje opruga a sipka ga vraca nazad pa kad se sipka otkaci kljun ostane u tunelu

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Kod mene dosla rolo pre 5 godina :ppozdrav:.... a inace sam sam sredio sve, ispravio nosac igala, nove igle i teraj.
Ja sam igle ispravljao.. Imam 2 para ispravljenih i 1 par novih.Radi sa ispravljenim.Nosač napravio od jačih cevi.Od onda se nikad nosač nije krivio.Sanirao sam te dečije bolesti.Jednom ispao štift od kočnice i dobile igle.Svašta se dešava.Zato i stoji poslovica: Ako imaš neprijatelja,reci mu da kupi presu.

Nazad
Vrh