Balirka

Navaruje li neko od vas kljun vezaca ili uzimate nove, usekao je kanap, ne znam da li da navarim malo i osmirglam ili da uzmem nove. I ako navarujete varite li obicnom ili bazicnom elektrodom?

Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka

Uvozni 50e komad, u Neni ne znam koliko su, treba mi za galignanija, zato sam mislio da malo navarim, da su 50ak e oba uzeo bih nove.

Uvozni 50e komad, u Neni ne znam koliko su, treba mi za galignanija, zato sam mislio da malo navarim, da su 50ak e oba uzeo bih nove.

Jezičak u Juselu košta 2300 din nije 50e a ceo petljač 6700 ne znam ko je proizvodjač ali sam pre dve godine kod njih uzeo jezičke i ne izgledaju loše za sada rade dobro, verovatno original Rasspe košta dosta.

Ja sam mislio na petljac, nisam se lepo izrazio, on je usecen, nisam jos skinuo da vidim kakav je jezicak.

Ima li ko iskustva kakve su ove nove balirke Sipma Kostka 4010. Na oko je kao stara poljakinja.
Jedino nju imaju novu u prodaji, i neke indijske ili turske, od kojih je mislim ipak bolja.
Sta mislite da li bi teška za YTO 454. Teren je onako, dosta brdovit.

One stare Sipma prese moraju da vuku veći traktori iz razloga što je potrebno da radi na malom gasu jer čim je poteraš brže nešto se slomi a manji traktor nije sposoban za tu vrstu rabote jer je presa velikog kapaciteta.
Turske bi trebale da budu kopija Gallignanija koliko sam primetio a to je već druga stvar.

Svakoj presi znaci kad se vozi na manjim obrtajima a brzina kretanja full.
Sve neravnine i udarce pegla motor...
Po meni izuzetno dobra osobina vozaca kad tako vozi bez zurbe, ali gledam po selu, svi pokusavaju da makljaju pun gas i svi su lomili prese.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ova presa je baš, baš specifična.Prevelik kapacitet a nije ni za šta, promašena skroz, nema nikakve zaštite plus moraš da je maziš i paziš u radu.Ta ti patnja ne treba, pogotovo jer nije jeftina.

To je tačno, balirka za male bale mi više stoji nego što radi ali neću da je prodam, neka je.Sa rolkom radim dosta brže i opuštenije.

Ma meni treba najviše za naše potrebe.
Ne treba biti ni neki veliki kapacitet.
Ma mislio sam, pošto me uz subvenciju izrađe skoro kao neka bolja polovna, da je bolja verzija to. Al odustajem.
Preteška za brdo i prevelik profil bale 46x40.
A uz to i Vasa iskustva, ništa joj ne ide u prilog.

Ima li ko iskustva sa balirkom internacional 430? Ima li dijelova za njih? Na pločici piše 430T proizvedena u velikoj britaniji. U dilemi sam dali da kupim nju ili welger 52, skoro je duplo jeftinija od ovog welgera pa me je zainteresovala....

Nazad
Vrh