Balirka

Iskreno ja bih pre uzeo 63 nego 53.

Ne zato sto je veca nego zato sto je dugotrajnija i jaca.

i pitanje je dali se 53 u opste lakse tera.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Kada ima volje ima i nacina....

Bale nece d izumru, ali narod oce ::sramota:: , nema ko to vise da tovari , a i da ima treba cuvati zdravlje i snagu....

Najveca prednost rolo bala je sto i kada zagrmi, boli te uvo za jedan pljusak, izbaliras i odes mirne glave da spavas...
I šta opet kupuj peć mixer i čuda
Peć 1500_2500e
Zahteva i drugi dimljak oko 1500e
Mixer polovan 3m3 oko 2500_3500e
Sve razumem ali fali sredstava!!
Evo baš se trudim da nešto stvorim efektivno radim 15_16h dnevno ko u logoru, ide nekako kaplje po malo sa svih strana
Veruj da nije lako uopšte!!
NIJE LAKO ALI MORA TAKO!!!!
Sve ja znam šta bi trebalo i šta je dobro, ali veruj da sva ta ulaganja mora da opravda dobit, ne mogu da dozvolim sebi promašenu investiciju ona me vraća u rikverc!!!! Potapa me u mulj!!!!!
Za sada hvala Bogu svaka godina je bila teška ali uspešna, uvek se nešto kupilo mašina zemlja itd
Možda imam prevelike ambicije? Ali ambicije teraju čoveka napred!!!
Što kažu naši stari Bog će dati a ljudi će pomoći!!!
Juče bratu pukne leva upravljačka guma na kamionu, SAVA dot 3318
Baci ga poret puta i desni točkovi potonu u glib a kamion prazan nemože da izadje zapali gume!!
Juče nas spasi Bugarin dečko zove se Georgi a sigurno je 150 kamiona prošlo auto putem uspeli smo da zaustavimo pazarca što vozi stiropor, bosanca praznog i madjara što nema poteznicu da nas izvuče a od njih 150 sigurno 20 domaćih
Stade bratko i izvuče nas

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk
d75ea642df6e0261044e55a2631baf96.jpg

Poslednja izmena:
Maticu, daj od tog Mihala iz Pazove, broj telefona, adresu, kako se zove radnja, radno vrijeme, maticni broj, krvnu grupu i sliku zene, ako imas.

Nije to nego što ima veze s Srbima u Hrvatskoj ne valja isto ko imt većini njih kopa oči.
Sve je drugo bolje

Ma kakvi Srbi, kakvi bakraci, tamo neki strucnjek tvrdi da presa mora na ozbiljan remont poslije 20-30 hiljada bala, i pri tome tvrdi da je serviser istih.

Kao da su postove pisala mala deca u predškolskoj ustanovi. 🤣 Al je to majstorčina i stručnjak da radi ozbiljan remont na 20-30k bala a tek izjava da je Poljakinja najbolja presa...

A tek onaj što napisa 400 bala slame na jutro.Tu ne znaš ko je bolji stručnjak.Koliki je tu prinos i kakve su to bale.

Haos.Jednom sam radio njivu od 2 k.j gde je bilo 750 bala slame i nikad više.Obično bude između 150-250 bala/k.j a bude i dosta manje.Jednom su me poslali da baliram slamu kod jednog ozbiljnog seoskog proizvođača.Kažu tamo mu je rodilo preko 5 t/k.j ima mnogo slame pa nemoj da izbaliraš sve jer nam treba samo 400 bala.Odem ja na njivu otkosi se skoro ne vide, zovem da pitam da nisam pogrešio, kažu mi ne to je to.Sreća pa sam išao sa 577 pa sam opleo trećom brzom a epilog je celih 140 bala na 3 k.j!Tu da je bilo 5 tona ne bi mogao da mrdnem dalje od prve sporohodne brzine.

Pa dobro ljudi šta vam je?Svi znamo da presa nije svaka presa a i da nije svaka bala nije bala. Zašto se uvek pita koja je presa balirala i koliko ima kg.

Poslednja izmena:
Možete verovati, a i ne morate... Moja njiva, 15kj komad, ja kosio sa mojim zmajem, prva bez varijatora i samo štuca, prinos nešto jače od 3t po kj, promapena setvvena norma(rekli mi pogrešno prilikom ugovaranja)i umesto 120 kg semena posejano skoro 200kgaznači bila pregusta pšenica(ns 40s)tretirano bioforom, nadjubreno sa 100 mapa i 120 uree, moj rus sa mojom presom jd456, prva spora i pun gas, 400 bala po kj....
Znači eto dalo se u slamu umesto u vlat, prinos ništa posebno, a slame da ne znam šta ću snjom, imao i za dogodine...

Ko je sejao i kosio Raifaizen eurofit taj zna sta je slama,a prinos truba tu moze i 500 bala/kj da bude koliko slame ima.
Jednom sam prilikom balirao slamu gde je radjeno regulatorom rasta,sto kaze Matic 4 i pun gas nema sta da se nakupi od slame.

U raži može biti slame da teško balirka pokupi jer bude dosta mase.Za to da nema prinosa a ima slame nisam naišao i nne mogu da komentarišem.Jednom sam balirao mladu detelinu,visine preko pojasa,lepa,česta.Bilo nešto jače od 300 bala po jutru.

Nazad
Vrh