Jesi li uklonio ''skrge'' u kanalu, i zadrzivace mase gornje i donje izvadis iz kanala i necim fixiras.Ovu polugu izmedju malja i reduktora zavezi kanapom i neka je neko drzi podignutom da ne struze po dnu kanala.Brisace vodjica takodje fixiraj u gornjem polozaju (najlakse sa dva magneta), osa malja mora ici sa osom kanala tj. nemoj ga kriviti.
Momenat kada i treci lezaj krene po vodjici je malo povuci_potegni, ja tada jednom nogom udarim malj i dalje ide lako.
Inace koja oznaka je ovih lezajeva, kao i dimenzije, ako nije problem?
Zaboravio sam reci, posto su sada novi lezajevi mozda je malj dobio na visini, jer je mozda neko prije tebe stelovao zazor po visini kako su se trosili lezajevi. Rijec je o onoj sini sa srafovima i kontra maticama na gornjoj strani malja do noza za odsijecanje.
Sve sam uklonio, i skrge i zadrzavace mase, treci lezaj se popne na vodjicu, ali bice da je klip dobi na visini, stari lezaj koji sam skinu bio je 50mm, a novi su 52mm. Inace dimenzije lezajeva su 20mm unutrasnja mera, 52 spoljna, a sirina 22mm. Da li se zazor po visini moze stelovati bez vadjenja klipa? Ja cu sad da spustim sinu za 2-3mm, ali ako ima previse lufta vrati bih je malo uvis.
Bata87@
Proveri onu sinu vodilju sto ide kroz sredinu klipa sa njom stelujes zazor na nozevima ona ti je verovarno pribila klip pa tesko ide i moguce ako je stelovan zazor dok su bili stari lezajevi da sada novi koce.
Tomo kod mene nema te vodice na sredini klipa, izgleda da klipovi na Claasu 50 i 65 nisu isti?
Sve sam razjasnio i hvala Vam, jedino mi nije jasno kako se steluje zazor izmedju nozeva.
Da popijem pivo i krecem u akciju