Tovljač junadi
Član
što je pjesnik htio reči?
sory ali nekužim...
sory ali nekužim...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Oladi se malo!mindjušar je napisao(la):tu "presu" i slične što ferbuson vuče Claas markant 65 može izbalirati za SCHOLZa
mindjušar je napisao(la):jel zna neko ko je napravio prvu vezačicu?
ova presa nema veze sa farom ne nosi farov vezacki aparat na klipu su drveni klizaci a ne lezajevi kao kod fara i ima vise lanaca od fara ali sve u svemu nije lose resena presa dosta je slicna new hollandu samo ima spuz kao farTovljač junadi je napisao(la):hahahha
Evo nešto u čemu se i slažemo.
Welger je balirka za silovanje,to što ona trpi je nemoguče,prije ugasi traktor preko kardana nego prokliže lamela na preši a da ti puknu štiftovi, cjepanica ti mora uletit.
Za nju je snaga min 60 konja a ne kao što neki rade sa drugim balirkama sa 539,pa im crkava pa balirka ga gura po 20 cm naprijed-nadaz,to nije posao.
Samo dijelovi su za nju skupi,auuuu,ako razvališ kučište bolje ju onda prodat.
Za claas-a neželim komentirat pošto takvu nismo imali...
Da bi ti reko dal je slična fahrovoj moro bi vidjet unutrašnjost tunela,jer to je ono najbitnije...
levak je napisao(la):ljudi sto neko ko ima galignani presu na ovom forumu ne izadje i kaze pravo stanje stvari vi kad bi to jednom poterali vise ne biste poterali drugu verujte nisam umislio ja sam probao bas svaku da teram ama bas svaku jer sam ih popravio ni sam ne znam time se bavim godinama ali nista bolje i lepse ne radi od galignanija a ucinak nenormalam verujte
u valevskom mionickom i oko arandjelovca u svakom selu ima po nekoliko galignanija a ima da ih kupis u krusevcu koliko hoces zastupljena je ta presa poprilicno i fabrika jos radi nalazi se u gradu russi u italijimindjušar je napisao(la):Da,Galignani,dobro što niste počeli diskusiju oko McHale balirke,verovatno mnogo vas ni nije čulo o njima,ali su sam vrh,što je Fendt(bio)u traktorima,tu je i Galignani,iskreno,iznad Claasa i Welgera,mislio sam da pričamo o balirkama koje se koriste kod nas masovnije i koje svako od nas može kupiti,makar polovnu