AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

То се подразумева неписано правило после генералке и пред генералку мотор се врти као полудео.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

"Primijetio sam čudnu stvar na autu. Imam Renault Kangoo 1.5 dCi. Troši mi ulje sedmično, otprilike litru do dvije, baš puno. Primijetio sam i dim iz auspuha i cep kad se otvori.To je trajalo tri godine, ali sada je prestao da troši ulje. Ne znam šta se desilo, ali odjednom, već zadnjih 20 dana, ne trosi.kako je to moguce?
.
Čim je prestalo da troši, nešto tu ne valja. (Iskontrolišite sve ovo pa tek onda možete da kažete da je sve (👍)

Problem-sa-uljem.png

A nema jos ni pola miliona ,fali 15000km. Licno mislim da se nesto procepilo samo u iberlaufu. Ranije nije ni dimio u ostroj ilinormalnoj voznji,nego ako stoji npr na semaforu i slicno i onda kad krene izbaci dim . Nekad se cak kad stoji a radi osjecao dim u kabini , to sam odma rijesio , bilo napuklo crijevo gumeno ventilacije od poklopca.

Poslednja izmena:
Izgaranjem ulja se stvori sloj gareži koji uđe u kanale od karika i zadihtuje se klipni sklop. Ali to se ne desi odjednom nego postepeno, odnosno kako se motor troši tako ovo dihtuje pomalo a da nisi ni svestan.
Rešoi su fenomeni od auta.

Nazad
Vrh