AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

jel ima neko od članova Focusa mk3 1.6 tdci 70kw/95 ks skoro sam postao vlasnik jednog takvog mislim da je to motor PSA Peugeot grupacije da mi kaže neke prednosti i mane ovih modela

Mislim da to nije psa motor a cak i raniji tdci/hdi motori su imali na bloku izliveno FoMoCo tj FordMotorCompany sto mu dodje da je veci deo fordovo maslo.
Redovan servis, pusti te longlife price oko ulja i redovna voznja na otvorenom da te dpf ne zeza. Mana mu je sto u zavisnosti od zemlje iz koje je uvezen, dosta ima trulih. Za voznju dosta okretan i direktan. Ako imas alu felne, ne stezi udarnim srafove. Posle lomis alat kada treba odvrnuti (ne pitaj me kako znam)

Ništa čudno i onako sve novo što se pojavilo i što se pojavljuje je softverski zaključano, pa ako hoćeš da čačkaš ili kupi original dijagnostiku ili plati nekome ko ima.Mada autoindustrija je postala dosadna i sve manje se oslanja na izvornu mehaniku, za deceniju i manje više neće imati ni šta da se odvija.

jel ima neko od članova Focusa mk3 1.6 tdci 70kw/95 ks skoro sam postao vlasnik jednog takvog mislim da je to motor PSA Peugeot grupacije da mi kaže neke prednosti i mane ovih modela
To ti je Fordov Duratorq.Razvijan je zajedno sa PSA, ali ga Ford vodi kao njihov Duratoq.Blok,glava,radilica i ostalo su isti i kod HDI i TDCI neke periferije pasuju i da HDI, ali Ford ima svoj katalog za TDCI, pa prema tome kupuješ delove za TDCI.

Obavezno cev i sito menjaj, ako nije pre tebe neko menjao.To je mana tih TDCI zapuši sito pa ode turbina.

Simens dizne klasika osetljive na loše gorivo, tako da gledaj da sipaš na proverenim mestima.

DPF je mana ako voziš čist grad, ako često prekidaš regeneraciju gorivo razbija ulje.Tako da ako si često po gradu smanji interval zamene ulja čak i na 8.000km.

jel se javljaju neki vidljivi simptomi da slabije ide povlači za tu cev i sito ili samo preventivno da skinem i promenim

Bas pre koji dan komentarisemo isti fokus ali sa ecoboom motorom. Ubedjuje me tip 20min kako je to ekstra motor, kako njega njegov mehanicar moli da mu ga proda. Kako ga svi hvale.
Ja gledam okolo, zveram, sve se mislim jel to neka skrivena kamera ili sta je.
Lik skroz ozbiljan

Poslednja izmena:
ecoboost benzinjara to je ona varijanta sa kaišem u ulju mislim da noviji focusi imaju lanac aii i mali kaiš u ulju koji pogoni uljnu pumpu

Poslednja izmena:
@nesto2 možda ga mehaničar moli da GA proda, bez MU ispred a ovaj se pravi blesav. 😂
Pa i ja bih ga kupio al za sitne pare u delove.
Starac ga ima sa tim motorom. Za dve godine pukao klip i zamenjena turbina. Polovna turbina 350e.
To je ozbiljno dobar posao kupiti jeftin neki za delove. Kako taj ford sa tim motorom tako i ostale usisivace benzince sto ih psa radi.
Delovi idu kao alva!
A nijedan nema veliku kilometrazu. Ne zato sto vracaju nego sto je vise na dizalici nego na putu 😁

Nazad
Vrh