AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Interesuje me postoji li neki relativno jeftini dijagnosticki skener kojim bih mogao da pratim povremeno parametre dpf-a, kolicina cadji, pepela i ostalo.
Imam delfi univerzalnu dijagnostiku i elm 327 bluetooth adapter i ne mogu da ocitam ni na jednoj te parametre.
Na Delfiju mogu samo diferencijalni pritisak, ostalo ne, a naelm 327 nista od toga.
U pitanju je Honda Civic 2014 god.
Imao sam ovih dana problem 2 dana prije tehnickom upali mi famoznu zutu lampicu od motora, ne moze da prodje na tehnickom ako ista svijetli. Motor u autu je od renoa 2019 godina.
Nadjem nekog sa dijagnostikom kopijom launce i izbrise gresku , famozna greska "razrjedjeno ulje u motoru".
Sreca je bila kratkog trajanja 2 paljenja auta i ponovno upali istu lampicu od motora "check engine".
Auto presao 7000km od mjenjanja ulja.
Primjetim da vise ne pali regeneraciju DPF koja mi vec ide na zivce.

Nadjem kod nekog engleza objasnjenje , problem sa DPF , kaze pomirisi ulje ako mirise na dizel i jako je lose promjeni ulje ako je dobro resetuj kilometrazu , moze i u autu. Ulje smrdi na dizel i jako lose izgleda. Promjenim resetujem u autu ali nece da ugasi jeb lampicu , trebalo opet dijagnostika. Proradila regeneracija DPF i ne pali vise lampicu.

Uzeo "launch creader" za moj tip auta , radi samo jednog prozvodjaca , sa aliexpres bilo najjeftinije , stiglo za tri dana iz francuske.

Dok je radio radio odlicno , vidis 180 parametara motora , nesto radi i dvosmjerno , uzivo pratis grafikone itd 10 godina besplatno apdejt.
Uredjaj je original platio 104E sa postarinom , u medjuvremenu krepao isti dan , nije bio DOA vec malo radio i vise nece auto da ocita, otisao mu hardverski VCL ostalo radi , resetuj ponovno ucitaj sa njihovog sajta apdejt , on pokusava neke opravke sto ponovno skida softver za vcl modul ali nista. Da ne duzim kako je proizvodjac ozbilan nece da vrate lovu moras da vratis uredjaj , poslao nazad u jebenu kinu , kad stigne trebaju da mi vrate novac :haha:

Gledao razne i sve odbacio , kopije launch rade sto rade ocitas greske i izbrises i to je to vecinom. Nesto ozbiljnije treba launch od 700E na aliexpresu sto je lokalno 1100E , a i kod drugih proizvodjaca je isto.

Uzeo prije dobar klon delphija , ali meni ne pomaze moj je auto noviji , moze neke greske da ocita i brise i na mom ali moras imati poseban laptop sa osakacenim windowsom bez antivirusa , jer je krek za taj softver je viruscina koja ide na internet , a ako je antivirus cak i iskljucen on u pola posla ide na wifi i na internet i antivirus se automatski ukljuci i izbrise izvrsni exe fajl i program samo nestane ,nista od posla.

Za ove kopije launch treba hardverski obd , recimo oko 100E ima vec OK ali ti ne mogu da iskljuce recimo start stop na mom autu , tu vec trebaju oko 200E , onda ti treba tablet za to pozeljno lenovo ili neki koji je kompatibilan sa sotverom recimo X diag ili slicni ima ih nekoliko, koji opet moras da platis oko 70-80E , apdejtuje se godinu poslije nemoze apdejt ali hoce da radi, mora opet placanje:haha:

Sad sam zakljucio da mi je najbolje kupiti recimo programator J2534 tipa R link J2534 koji je samo vrsta "zice" odnosno pass through uredjaj za fabricki softver, fabricki softver sam skinuo nije najnoviji sa ruskog servera i radi a ne treba neke virus krekove , a moze da se kupe i najnoviji opravljeni na aliexpresu , ovim softverima treba jedino windows i laptop , nista android. Ta kutijica kosta samo 250 do 300E ali ga mogu kupiti lokalno i sve je legalno , osim softvera :ROFLMAO:

topdon R link j2534

Jedino taj topdon r link ne radi sve dvosmjerno VAG grupaciju , moze samo dijagnostiku i brisanje gresaka , azijske radi gotovo sve ali sa fabrickim sotverom i GM, uostalom ima tabela sta radi a sta ne.

Primjer kako se uredjaj stavlja u pogon recimo sa Hondinim fabrickim softverom.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh