AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Pre nekih mesec dana citam kako Mercedes hoce da ugradi kocnice unutra bas zbog elektro pogona, slabo se koriste i zapeknu. I onda skontam odakle mi je poznat koncept i da zapravo hoce na auto da ugrade mokro kocenje kao na traktoru

Vozio sam se u Tesli S i ono je potpuno drugačije što se tiče ukupnog osećaja.
Ubrzanje je nepojmljivo a i usporenje.
Takođe, ni jednog fizičkog tastera, samo onaj(zamazani) veliki displej.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Vozio sam se nekada u friziranoj korveti od preko 700 konja, koja ima na vratima kaiš za vezivanje i to je bilo strašno.
Ali ova elektrika je brutalnija i ima neki čudan osećaj kao da si u nekom filmu a ne da se voziš od tačke a do b.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Ја бих рађе направио круг у оној струјној "Дачији", него у "Тесли" - некако су ми те струјне перформансе некаква..... декаденција.

Струја као погон - вероватно, али тај "оверкил" са убрзањима је опасан по живот, не сам по себи, него људска несавршеност да их користи.

Prvi kvar na Talismanu, nesto preko 120k kilometara.
Jos uvek ne znam sta je, nisam uspeo sam da ustanovim. Manifestuje se tako sto kad se oduzme gas da li u voznji ili kad treba promeniti brzinu (manuelni menjac) krene da se trese prednji deo. Gledao sam oko upravljackog sistema deluje da je sve na mestu, da li je otisao neki drzac motora ili nesto trece ne znam. Kad krene da trese malo na kocnicu smanjim recimo sa 60km/h na 50km/h i posle dodam gasa i nastavi normalno. Dokle god je pod gasom sve ok, kad se oduzme gas krece da trese i kao da lupa na trenutke. U ponedeljak zovem servis i ide prvom prilikom na dijagnostiku pa cemo videti, taman mu je vreme za mali servis pa ce 2 u 1..

Kada trese pri ubrzanju onda znaju biti zglobovi ali pri usporavanju.... Što kaže Matić, možda vijci točka, navrtka ležaja točka, nosač desne poluosovine..... Drugo mi ne pada na pamet.

Nazad
Vrh