AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Da li može sa teretom da se podigne na hidrauliku i pređe neka prepreka? Ili nije preporučljivo? Kod mene neće mnogo prelaziti, par hiljada km godišnje. Neće ni teret toliko vući. Više za vozanje po ataru, da se ne prljaju i oštećuju vozila koja koristimo svakodnevno za odlazak na posao.
Hidraulika se sama niveliše i koliko god da je natovaren uvek je podignut kao da je prazan, ima još dva nivoa da se podigne ali to je baš samo i isključivo za preći prepreku jer kad je podignut onda je baš tvrdo vešanje kao da nema amortizacije.

E ako je c5 prve generacije skup za odrzavanje onda treba dobro se zapitati sta je skupo a sta jeftino. Pola ovih gore navedenih problema nije izrazen u procentima. AI odradio istrazivanje verovatno. Chat gpt ili neki brat njegov... Citao sam dok nisam 3 stavke procitao za koje znam da su retke, da ih ne treba ni spominjati
Da ne ispadne da sam chat bot iliti AI mašina 🤨🧐

Da ne ispadne da sam chat bot iliti AI mašina 🤨🧐

Тодоровић и његове препоруке су "ниђе везе". Само фолксваген ваља, све друго су кршеви који се често кваре, а ако се не покваре у истима ћеш погинути при најмањем чукању.
Кад сам куповао ауто прочитао сам и пар његових текстова, човјек као да не живи код нас.

Наравно да су кварови код неких модела чешћи него код других, наравно да су нека техничка рјешења лоша да је то за робију, али треба бити реалан.
Рецимо код новијих пежоових мотора имамо зупчасти ремен у уљу, онај ланац брегасте са дјечијег бицикла, чеп на посуди адитива без одушка због кога страда пумпа истог и слично, али за стари 2.0 хди рећи да је кварљив је тешки промашај. Магза која уз минимално улагање ради без грешке.

Ако ће се возити по атару пре свега треба узети у обзир 5 метара дужине а само два погонска точка. Није баш за егзибиције и пречице.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Da li može sa teretom da se podigne na hidrauliku i pređe neka prepreka? Ili nije preporučljivo? Kod mene neće mnogo prelaziti, par hiljada km godišnje. Neće ni teret toliko vući. Više za vozanje po ataru, da se ne prljaju i oštećuju vozila koja koristimo svakodnevno za odlazak na posao.
Evo napisao kolega, za atar ne uzimaš dugačak auto nego kratak i visok. Imaš i jeftine pikapove ako ti je bitno da prođeš jeftino.

Scenic 1 . Po meni idealan . Kratak , visok ,a mesta unutra koliko hoces . I zadnja sedista se vade tako da dobijes jos vise mesta ako je potrebno .

U seniku 1 sam se vozio po ataru i to po putevima gde ja ne bi vozio i iznenadio sam se kako je prošao, nigde se nije zaglavio.

Da , da . Kroz kakve sam sve glibove prolazio sa njim i nikad se nije zaglavio . A i sneg jako lepo gazi . 2 sam ih promenio do sad .

Posle 9 godina voznje francuza sa HDI motorom bih svakome savetovao da nadje nesto bolje i nista drugo.
Sam HDI motor je mehanicki odlican. Vukao dobro i sa skoro 500000 km, ali sve ostalo pravi probleme.
Dizne jako osetljive, agregati takodje, trap osetljiv.
Zamenski delovi uglavnom loseg do u najboljem slucaju prihvatljivog kvaliteta.
Moj jos nije imao dpf, pluvajuci, hidro ogibljenje. Tek bi tu verovatno bilo cirkusa. Inace auto je bio uvek redovno i kvalitetno odrzavan.
U stvari ti automobili verovatno jesu bili ok do 100 - 150000 km, ali ove rage sto su kod nas u opticaju bi po meni trebalo izbegavati i sacuvati zivce.

Гледам американце, они тврде да су данашњи дизел мотори "неуништиви" али их еколошке норме и продужавање сервисног интервала убијају.

Apsolutno tacno . A ja sjedim trenutno u vw servis prodaja , cekam da urade servis ulja , dobio kavu , ( kakve su cijene trebao je rucak) , i gledam ,stoje nova auta ,ID3 , 50 i nesto iljada auto , a nazad dobosi i pakne ??

Vw2WtVk.jpeg

Регенеративно кочење, не требају ти јаке диск кочнице. Довољни и добоши. Али има једна занимљивост, добоши су комплетно затворени да прах од пакни не испада напоље и трује животну средину. Заборавио сам сада, има модела са напред и назад добошима, око 80.000 километара би требало да издрже у некој нормалној експлоатацији.

Nazad
Vrh